Redacció | Actualitzat el 15/05/2015 a les 11:26h

S'inicien les obres de reurbanització de la plaça de Lesseps a Barcelona

Segons Territori i Sostenibilitat l’actuació consisteix en la recuperació per a l’ús públic de l’espai afectat per les obres de l’L9 del metro, amb un pressupost de 868.000 euros a executar en un termini de sis mesos

Plànol de les obres de reubanització de la plaça de Lesseps, a Gràcia (Barcelona). Foto: TiS.


El  Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat avui les primeres tasques de la reurbanització a l’entorn de la plaça de Lesseps de Barcelona (a Gràcia) afectat per les obres de la línia L9 del metro. Aquesta actuació, consensuada amb l’Ajuntament i el veïnat, té com a objectius principals restaurar i millorar la mobilitat dels vianants i recuperar l’espai per a l’ús ciutadà de la plaça. Es preveu que les obres, amb un pressupost de 868.000 euros, tinguin un termini d’execució de sis mesos.
 
Com actuacions principals, l’obra inclou:
 
Desmuntatge del pont grua de l’obra: Es duran a terme tasques prèvies a la urbanització com el desmuntatge i retirada de la grua pòrtic existent, així com d’altres elements de l’obra. En aquest sentit, el desmuntatge de la grua està previst per la setmana que ve.
 
Tancament i reompliment de la rampa actual d’accés a l’estació de l’L9: Es tancarà i cobrirà la rampa utilitzada pels vehicles durant les obres de l’L9.
 
Cobertura del pou de les obres de l’L9: Es cobrirà el pou, de 25 metres de diàmetre, de l’estació mitjançant una llosa recolzada amb diverses bigues.
 
Urbanització de la plaça i de l’entorn:
 
- Treballs per donar continuïtat a la vorera de Travessera de Dalt al llarg de tota la plaça, tant en recorreguts com arbrat i il·luminació.
-  Plantacions d’arbres i espècies arbustives
-  Ubicació d’una zona de jocs infantils
 
La plaça de Lesseps representa un important node de comunicació viària a la ciutat i es configura a partir de la cruïlla de dos eixos com la Travessera de Dalt i Gran de Gràcia-Avinguda Vallcarca. La plaça, molt utilitzada també pels vianants, queda subdivida en dues àrees per Travessera de Dalt. L’àmbit on s’actua correspon a l’àrea sud-est de la plaça i l’obra que ara comença abastarà uns 2.100 metres quadrats de superfície
 
Aquestes obres s’emmarquen en les actuacions consensuades entre la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona per arranjar els espais afectats pel replantejament de l’execució dels treballs de l’L9, que actualment se centren en la posada en funcionament del ramal cap a l’Aeroport el 2016. En aquest sentit, s’han reurbanitzat les places de Maragall i de Joaquim Folguera (estacions de Maragall i Putxet), s’ha arranjat l’entorn de Sarrià i Mandri i actualment estan en execució els treballs de recuperació de la plaça Sanllehy. Pròximament, el Departament licitarà l’obra  d’arranjament de l’àmbit de Guinardó.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 776
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: