Redacció Osona.com | Actualitzat el 01/11/2014 a les 17:00h

Les reserves dels pantans garanteixen el subministrament d'aigua durant 15 mesos

L’embassament de Sau està al 78% de la seva capactitat, 11 punts més que l’any passat

El pantà de Sau, aquest dijous al matí. Foto: Josep M. Costa


La comissió de desembassament del sistema Ter Llobregat, que s’ha celebrat aquest dimecres a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), ha fixat una reserva de 252 hm3 d’aigua fins el mes de març per a satisfer les diferents demandes d’abastament, reg i usos ambientals. Els embassaments del Ter (Sau i Susqueda) reserven així, per als propers sis mesos, al voltant de 154 hm3, dels quals prop de 92 es destinaran a l’abastament domèstic (xarxa Ter-Llobregat i Consorci de la Costa Brava), prop de 15 per a usos agrícoles i més de 40 per a garantir el cabal ecològic del riu.

D’altra banda, els embassaments del Cardener-Llobregat (la Baells, la Llosa del Cavall i Sant Ponç) alliberaran prop de 99 hm3, dels quals més de 82 es destinaran a l’abastament urbà (xarxa Ter-Llobregat, Aigües de Barcelona, Aigües de Manresa i Aigües de Terrassa) i uns 16,5 hm3 per a les necessitats de reg.
 
Els embassaments del sistema Ter-Llobregat estan actualment al 89% (545 hm3) de la seva capacitat i amb les reserves actuals es podran satisfer totes les demandes ordinàries per a un període aproximat de 15 mesos. Pel que fa al pantà de Sau, està al 78% de la seva capacitat, amb 128,9 hectòmetres cúbics, una xifra que supera en més d’11 punts la de l’any passat en aquesta mateixa data (66,7% i 110,2 hm3).
 
D’altra banda, també s’ha destacat la contenció en la demana registrada entre abril i octubre de 2014 en l’àmbit del sistema Ter Llobregat, que ha suposat una reducció del 10% en comparació amb el període de referència 2005-2007.
 
Finalment, en la comissió d’aquest dimecres també s’ha informat que les dessalinitzadores del Llobregat i la Tordera produiran de manera conjunta durant els propers sis mesos uns 3,6 hm3 d’aigua.
 

Estat dels embassaments


FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 550
Agenda
No hi ha cap acte previst a l'agenda
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: