Redacció Osona.com | Actualitzat el 06/06/2014 a les 11:00h

La Generalitat distingeix la tasca del Grup de Defensa del Ter

L’entitat ecologista comparteix el premi Medi Ambient amb el Grup de Natura Freixe | El Departament també reconeix un projecte del Col·legi Escorial de Vic

El secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Josep Enric Llebot, i la directora general de Polítiques Ambientals, Marta Subirà, amb els representants del Centre d'Educació Especial Jeroni de Moragas de Santpedor. Foto: GenCat.

El secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Josep Enric Llebot, acompanyat de la Directora general de Polítiques Ambientals, Marta Subirà, ha presidit aquest dijous a la tarda els Premis Medi Ambient de la Generalitat 2014 durant una cerimònia celebrada a l’Institut d’Estudis Catalans. Aquests premis, creats per reconèixer actuacions o trajectòries exemplars en aquesta matèria, s’emmarquen en la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, promogut per les Nacions Unides l’any 1972, i en el Decenni Internacional per a l’acció “L’aigua, font de vida, 2005-2015”. El Premi Medi Ambient a la trajectòria de persones o organitzacions en la protecció del medi ambient, per reconéixer activitats mereixedores de ser considerades un referent als país en la seva especialitat, s’ha atorgat a dues organitzacions ex-aequo .

Per un costat, al Grup de Defensa del Ter de Manlleu, per la seva dedicació constant, durant 26 anys, a la defensa i conservació de la conca del Ter. “La creació de l’entitat va suposar un enriquiment democràtic per la societat, que va trobar en aquesta entitat noves formes de participació i compromís amb les persones i amb l'entorn, i que encara continua implicant la societat en nous projectes”, opina el jurat.
 
L’altre premiat ha estat el Grup de Natura Freixe, de Flix (Ribera d’Ebre), que enguany compleix 25 anys, per la seva tasca de conservació d’un tram del riu Ebre a Flix. La seva principal actuació se centra en la gestió de la Reserva Natural de Sebes i Meandre de Flix, que des del 1999 s’ha convertit en un referent de la integració de la població local en la gestió d’un espai natural i de la dinamització a nivell local i comarcal d’una economia a l’entorn de la preservació i valorització del patrimoni natural.
 
Premi Escoles Verdes
 
En el mateix acte, s’ha lliurat el Premi Escoles Verdes, pel seu recorregut, a l’Institut Marianao de Sant Boi de Llobregat i de l’Institut de Vila-seca. Aquest guardó està creat per reconèixer públicament iniciatives exemplars d’educació per a la sostenibilitat fetes per escoles que tenen el Distintiu d’escola verda. A Catalunya hi ha actualment més de 600 centres que formen part del programa, que aquest any celebra el quinzè aniversari. Són escoles que fan diferents iniciatives per avançar, des de l’educació, cap als nous reptes i valors de la sostenibilitat.

En aquest marc, el jurat ha volgut  reconèixer una actuació singular, directament vinculada a a la preservació del medi aquàtic com a ecosistema, duta a terme pel Col·legi Escorial de Vic. El centre ha dut a terme un projecte anomenat  “El riu: un espai ple de vida i de coneixement”, una iniciativa transversal i interdisciplinar de tota l’escola on el lligam curricular de les tasques efectuades, el treball en xarxa, la descoberta de l'entorn natural com a font de coneixement i el respecte i l’acció en el medi proper han estat els principals objectius.
 

Més informació dels premis


FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 684
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: