Quico Sallés/Nació Digital | Actualitzat el 08/05/2014 a les 14:51h

El Parlament accepta debatre si prohibeix els animals al circ

El ple rebutja les esmenes a la totalitat del PP i C’s a la llei que vol enterrar els espectacles de circ amb animals

 Foto: Sabine Joosten/ Stichting AAP.

Gairebé quatre anys després de la prohibició dels toros, els animals han tornat a la cambra catalana. El ple del Parlament ha rebutjat aquest migdia les dues esmenes a la totalitat de C's i PP a la llei que proposa prohibir els espectacles de circ amb animals arreu del territori. Així per 101 vots en contra i 27 a favor, el text ha superat la primera etapa pel seu debat a la cambra catalana.

El text és una proposició de llei firmada per CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP que modifica l’article 6 del text refós de la llei de protecció dels animals per prohibir, a tot el territori, els espectacles de circ com ja ho han fet diverses poblacions de Catalunya, com Barcelona. Una iniciativa que té una ferma oposició dels circs que tenen bestioles com a protagonistes dels seus números.
 

L'encarregat de defensar la proposta en nom del quintet proposant ha estat el republicà Oriol Amorós, que ha planetjar el canvi de legislació per acabar amb la "vida dels animals al circ caracteritzada per la por, la captivitat, l'aïllament" que "distorsiona la conducta natural i la visió que se'n te dels animals". "Quan traiem l'estigma del maltractament als animals, la imatge del circ també sortirà beneficiada", ha sentenciat.


El PP i els cavalls de la Guàrdia Urbana de Reus
 
Des del PPC, el diputat Rafael Luna, ha rebutjat que el debat es plantegi com un enfrontament "entre proteccionistes i maltractadors". De fet, ha assegurat que al circ no es maltracta. "Vostès han pensat per un moment què passa als zoos? Què hi fem, també els prohibim? I que fem amb els espectacles amb cavalls que formen part d'olimpíades? I amb els espectacles amb dofins? I amb els concursos d'ensinistrament de gossos? Prohibiran també la Guàrdia Urbana muntada de Barcelona o Reus? I què faran amb els animals domèstics que viuen en espais reduïts i els traiem a passejar amb corretja i morrió? També prohibiran menjar carn i vegetals perquè són éssers vius?", ha preguntat el diputat del PPC, que ha conclòs que hi ha "altres maneres de protegir els animals" diferents a "atacar" el circ. 


C's: "No ho entenem" 
 
Des de Ciutadans, el diputat Matías Alonso ha assegurat que actualment "no hi ha debat social més enllà del lobby animalista" que reclami aquesta prohibició. "La societat catalana no esta en absolut mobilitzada per això. Però els grups proposants consideren urgent debatre una llei innecessària i que va en contra dels interessos d'un sector cultural", ha afegit. 
 
Per a Alonso, aquesta proposta és una "nova mostra de l'intervencionisme educacional d'aquests cinc paladins de la democràcia", en referència als partits proposants. I és que per al diputat de C's, serveixen interessos que no podem entendre ni compartim, perquè volen prohibir una activitat que no només hauria d'estar permesa sinó protegida". "L'ús d'animals al circ és consubstancial al circ", ha conclòs. 
 


 

Navega per les etiquetes

Animalscircparlament

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 685
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: