Redacció | Actualitzat el 20/07/2013 a les 09:55h

El TSJC obliga la Generalitat a trencar amb Acciona per ATL

El Govern avalua si presentarà recurs davant del Tribunal Suprem perquè Agbar no es quedi Aigües Ter-Llobregat

El pantà de Sau. Foto: Josep M. Costa

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat els recursos d'Acciona i de la Generalitat i ha ratificat novament la decisió de l'Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya (OARCC) d'anul·lar l'adjudicació d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL) a Acciona.

La privatització d'aquesta empresa pública, que es disputen Acciona i Agbar, està en l'aire des que l'OARCC, organisme que depèn del propi govern català, va invalidar l'adjudicació després de considerar que l'oferta d'Acciona, l'empresa que finalment va aconseguir el servei, no respectava el termini d'inversions previstes en el plec de condicions del concurs. Fonts del Govern català no han descartat de presentar recurs davant el Tribunal Suprem.

La Generalitat ja va desautoritzar , el passat mes de gener, la resolució de l’Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya (OARCC) que revocava la concessió de la privatització d’Aigües Ter-Llobregat (ATL) a la madrilenya Acciona i deixava la multinacional francesa Agbar-Suez com a guanyadora virtual del procés, i va anunciar que recorrerà aquesta resolució als tribunals. Ara, potser té l'oportunitat de desfer el camí de la oprivatització, protestada per amplis sectors socials, i retornar Aigües Ter-Llobregat a mans públiques.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ja havia desestimat –en una interlocutòria datada el 26 de març passat– els recursos de la Generalitat i d'Acciona contra la resolució de l'Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya (OARCC), que al gener va anul·lar l'adjudicació d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL) a Acciona en contra d'Aigües de Barcelona (Agbar-Suez).

Agbar havia presentat recurs contra aquest organisme de Presidència –que vetlla per la competència i la transparència en la contractació pública del Govern– ja que va considerar que l’oferta tècnica d’Acciona incomplia les condicions establertes als plecs del concurs pel fet que modificava el calendari d’execució d’obres i posposava les inversions exigides, cosa que, per a la companyia d'Ángel Simón (president d'Agbar-Suez) havia de ser motiu d'exclusió. Acciona es va adjudicar el concurs gràcies a les seves tarifes més baixes (va proposar 0,7088 cèntims per m3, davant els 0,79 d’Agbar), i es va comprometre a mantenir els 222 llocs de treball actuals durant els 50 anys que duri la concessió.

Navega per les etiquetes

AccionaTSJCATLAgbarAigües Ter-Llobregat

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 795
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: