Redacció | Actualitzat el 17/06/2013 a les 16:11h

Una empresa catalana fa una planta de residus a la Gran Bretanya

La garrotxina Masias Recycling ha estat seleccionada per bastir la planta a Basildon i tractar els residus dels comtats d'Essex i Southend

Maqueta per ordinador de de la planta de tractament de residus urbans i voluminosos que Masias Recycling està fent a la Gran Bretanya.

L'empresa catalana Masias Recycling, amb seu a Sant Joan les Fonts (Garrotxa), especialitzada en la fabricació d'equips per al tractament de residus, ha estat seleccionada per portar a terme les obres de fabricació i execució de la planta de tractament de residus urbans i voluminosos a la localitat de Basildon (Gran Bretanya).

Les noves instal·lacions, que funcionaran a ple rendiment a mitjan 2015, tractaran els residus procedents dels comtats d’Essex i Southend i donaran servei a una població d’1,8 milions d’habitants.

Per obtenir un CDR susceptible de ser valoritzar energèticament i recuperar materials inerts comercialitzables, aquesta planta complirà les més altes exigències quant a l’eficiència en la recuperació de materials reciclables; la preparació del material prèvia al tractament biològic; i el post-tractament del material resultant del tractament biològic.

Masias Recycling preveu que el centre serà capaç de reciclar i compostar un 60% dels residus municipals el 2020. Altrament, la construcció d'aquest centre generarà 85 llocs de feina, i el complex comptarà també amb un centre educatiu habilitat per a rebre visites formatives i pedagògiques.

Residus reutilitzables, no descartables

Aquestes instal·lacions processaran diferents tipus de residus: un 35-40% de matèria orgànica; un 15% de paper i cartró; entre un 20% i un 25% de plàstics de diversa composició (PET, PEAD, etc.); i el 20% restant d’un altre tipus de materials com vidre i tèxtils, entre d’altres. Per a això, Masias Recycling ha dissenyat una línia de tractament mecànic que, incorporant tecnologies punteres, assegura una màxima recuperació de materials reciclables, així com un material amb les característiques idònies per ser processat a l’àrea d’estabilització de la planta.

Els diferents residus es seleccionen i tracten a través de diversos processos com l’obertura de bosses, el garbellament de materials, la separació balística, la trituració, o el tractament específic dels materials planars i rodants¡, i la línia de voluminosos. Masias Recycling preveu que el centre serà capaç de reciclar i compostar un 60% dels residus municipals el 2020.

Vocació internacional

Masies Recycling ha desenvolupat diversos projectes d’èxit al mercat anglès, per als quals ha sabut adaptar solucions específiques per a la naturalesa del seus residus, els seus esquemes de feina, exigències tècniques i serveis post-venda requerits.

Especialitzada en l’enginyeria, fabricació i subministrament “clau en mà” de plantes integrals de tractament de residus, béns d’equip individuals, i altres serveis com manteniment i consultoria, la multinacional amb seu a Sant Joan Les Fonts (Garrotxa) subministra equips i serveis als cinc continents i té seus a Madrid, Portugal, Turquia, Brasil, Anglaterra i França. Noruega, Mèxic, Estats Units, Canadà, Austràlia i Japó són altres dels principals mercats on la companyia ha fixat els seus objectius d’internacionalització emmarcats dins del pla estratègic 2012-2014.

Justaments, aquests pròxims 20 al 22 de juny l'empresa Masias Recycling participarà en la novena edició de la Fira Forestal Asturofresta que es realitzarà a Tineo (Astúries).

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 684
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: