Redacció | Actualitzat el 22/05/2013 a les 17:41h

Som Energia, la cooperativa d'energia verda, factura ja 4,5M€

Amb més de 8.000 socis d'arreu de l’Estat espanyol, realitza l’Assemblea General aquest dissabte 25 de maig de forma descentralitzadaSom Energia, cooperativa amb seu a Girona i actualment amb més de 8.000 socis i sòcies d'arreu de l’Estat Espanyol, realitza l’Assemblea General de socis i sòcies aquest dissabte 25 de maig per mostrar els resultats de l’exercici 2012 i les previsions pel 2013.
 
Durant l’any 2012 la cooperativa Som Energia ha experimentat un gran creixement en nombre de socis (s’ha triplicat el nombre de socis/es: de 1700 a 5000).

En paral·lel, el nombre de contractes d’electricitat verda certificada activats a la cooperativa ha augmentat considerablement (de 150 a 3.000). I s’han fet inversions en projectes de generació renovable, a partir de les inversions dels socis, per un valor totals de 3,5M€ per impulsar vuit cobertes fotovoltaiques i una planta de biogàs.
 
A l’actual ritme de noves adhesions i contractacions, es preveu passar d’una facturació de 692.000€ als 4,5M€, per aquest 2013, a partir de les següents previsions per finals d’any:
  • Assolir la xifra de 11.000 socis i sòcies
  • Tenir actius 9.000 contractes de llum
  • Venda dels 2MWh d’energia verda produïda (consum per a 625 famílies)
Per al vicepresident de Som Energia, Gijsbert Huijink “Les fites assolides per Som Energia, enmig d’una situació econòmica i social convulsa i difícil, reflecteix la voluntat de la ciutadania de donar suport a iniciatives de l’economia social i la Som Energia demostra que junts podem”.
 
Marc Roselló, president de Som Energia, destaca “la voluntat de la cooperativa de posar l’interès de les persones per davant del benefici econòmic i ser l’alternativa als oligopolis energètics que sostenen un model fòssil i nuclear”.

La cooperativa verda comercialitzarà energia neta de les plantes d'Ecooo

Ecooo i Som Energia han signat un conveni de col·laboració per sumar esforços cap a la consecució d'un nou model energètic basat en una major democratització de l'energia. Aquest conveni és la consecució lògica de diversos anys de treball conjunt a favor del foment de formes de produir energia netes, sostenibles i democràtiques.

Les dues organitzacions han signat un conveni pel qual la producció neta d'electricitat de les plantes de participació col·lectiva de Ecooo es comercialitzarà a través de Som Energia.

Pel president de Som Energia, Marc Roselló, "és de vital importància poder vincular un model de producció de les renovables participat per la ciutadania a una comercialitzadora com Som Energia que promou aquesta mateixa visió: que les persones siguin el centre del canvi de model energètic".

Per la seva banda, la directora de Ecooo, Cote Romero, ha mostrat la seva alegria pel conveni ja que "les dues organitzacions tenim objectius, una visió comuna i una manera també comuna de fer les coses".

Les dues organitzacions comparteixen principis i actuacions amb l'objectiu de transitar cap a un model energètic net, sostenible i en què la participació de la ciutadania tingui un paper principal.


 

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 803
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: