Xavier Borràs | Actualitzat el 03/05/2013 a les 09:53h

Agbar podria quedar-se sense aigua

L'Agència Catalana de l'Aigua incoa a la Sociedad General de Aguas de Barcelona un expedient de revisió dels més de 50 títols d’aprofitament d’aigua que té, dels quals només 8 són legals

Just quan més aigua hi ha al sistema Ter-Llobregat, Agbar es podria quedar sense poder gestionar-ne l'aprofitament. Foto: ACA.

L’Agència Catalana de l’Aigua ha acordat incoar, d’ofici, un expedient de revisió dels títols d’aprofitament d’aigua dels quals és titular la Sociedad General de Aguas de Barcelona (Agbar) i que formen part de les instal·lacions que integren la xarxa d’abastament del sistema Ter-Llobregat definides a l’annex 1 del Decret legislatiu 3/2003, de 4 de novembre, pel qual s’aprova el Text refós de la legislació en matèria d’aigües de Catalunya. La incoació s’empara en l’article 65.1.a del Reial decret legislatiu 1/2001, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei d’aigües.

L'article 65.1.a de la Llei d'aigües diu que les concessions "podran ser revisades quan de forma comprovada s'hagin modificat els supòsits que van determinar-ne l'atorgament".

La revisió de tots els expedients de concessió que Agbar té a l'Àrea Metropolitana, on la companyia d'aigües gestiona més de 50 aprofitaments, dels quals solament 8 estan degudament enregistrats i autoritzats, pot comportar, d'acord amb la Llei d'Aigües, que la resta d'aprofitaments sense autorització haurien de caducar i passar a disposició de l'ACA, amb què Agbar es quedaria sense aigua per a distribuir.

L'anunci de la incoació d'aquest expedient a Agbar –signat per la lletrada del Departament de Concessions, Núria Guiteras– dóna un mes de termini perquè tothom pugui examinar l’expedient i formular al·legacions que haurà d’adreçar, per escrit, a l’Agència Catalana de l’Aigua.

+ informació :

Anunci de la incoació de l'expedient de revisió a Agbar.

COMENTARIS

+16
-3
Monopoli AGBAR, gansterisme de l'aigua
Anònim, 03/05/2013 a les 12:26
A més, AGBAR te el monopoli de l'aigua a moltes ciutats, i aixó es il.legal!!! La Unió Europea ha d'obligar a complir la normativa contra els monopolis i AGBAR es un monopoli, que abusa i roba tot el que pot i més als ciutadans europeus que patim a AGBAR!!!
+16
-2
AIXÒ ÉS UNA AUTORITAT PÚBLICA !!!!!
Col·lectiu ni un Cèntim més per a Suez, 03/05/2013 a les 13:55
Collons, ja era hora que l'ACA exerceixi d'autoritat pública de l'aigua. Canya a Suez, canya a l'Àngel Negre, canya a en Gordó, canya a en Balmón i a la sociovergència !!
+9
-2
Guerra polìtica
Anònim, 03/05/2013 a les 14:50
Això es una batalla política entre dos partits catalans, un que avui es al poder i l´altre que va colo-car excedents polítics dins d´Agbar, oi srs. de Ciu i ICV?

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 713
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: