Redacció | Actualitzat el 30/04/2013 a les 11:26h

«De l'addicció al petroli a l'energia lliure», nou cicle de debats de la CIC

La fracturació hidràulica, el cim del petroli, Som energia o les tecnologies lliures seran alguns dels aspectes que es tractaran des de la Cooperativa Integral Catalana

Us presentem el cicle de xerrades del mes de maig dins de la campanya de col·lectivització d’AureaSocial, porjecte autònom de la Cooperativa Integral Catalana. En aquesta ocasió s'aborda la qüestió energètica sota el títol «De l’addicció al petroli a l’energia lliure».  

Cada dijous, a les 19:00 h, es tractaran temes diversos relacionats amb la crisi energètica, el cim del petroli (peak oil),  la fracturació hidràulica (fracking), les cooperatives d’energies netes, les noves tecnologies de fabricació i sobirania energètica…

Programació detallada

Dijous, 2 de maig, 19:00 h: La fracturació hidràulica (fracking), els combustibles fòssils i l’addició al petroli. Jordi Ortega.

Ortega és filòsof per la Universitat de Barcelona. Va ampliar estudis en filosofia política a l’Institut für Sozialforschung de la Universitat de Frankfurt.  És membre del Grup de Recerca de Canvi Climàtic i Sostenibilitat de la Universitat Carlos III.  Entre altres publicacions és coautor de L’energia després de Fukushima, amb Cristina Narbona.  Escriu habitualment a La Vanguardia: http://blogs.lavanguardia.com/diario-de-futuro.

Dijous, 9 de maig, 19:00 h: Som Energia. La suma de moltes persones pot generar una força imparable. Joan Carol.

Membre del grup local de Som Energia a Barcelona. L’objectiu de Som Energia és ser una cooperativa sense ànim de lucre que reuneixi milers de persones amb el desig de canviar el model energètic actual i treballar junts per assolir un model 100% renovable.

Dijous, 16 de maig, 19:00 h: Perquè crisi energètica? perspectives i transició. Daniel Gómez.

Membre de AEREN (Associació per a l’Estudi dels Recursos Energètic). El seu web Crisi Energètica, que funciona des d’octubre de 2003, és la referència mundial en espanyol sobre el cim del petroli. Publica periòdicament articles i notícies relacionades amb l’energia.

Dijous, 23 de maig, 19:00 h: Taula rodona. Nous models de creació i producció amb tecnologies lliures. Antonio López, Helena López, Raul Nieves. Noves tecnologies de fabricació, els fablabs i les impressores 3D. Amb la participació de membres de fablab bcn, hangar, citilab, y domothings

Dijous, 30 de maig, 19:00 h: Presentació de la xarxa Posa-hi Oli. Caminant cap a un transport gratuït. Joan Almacelles.

Comissió de Transport Col·lectiu Cooperatiu de la Cooperativa Integral Catalana. El projecte Posa-hi Oli neix com una xarxa de recollida i transformació d’oli amb la particularitat que els seus objectius engloben la reducció en el consum, buscar alternatives a les dependències a multinacionals i a l’Estat i arribar al transport lliure i gratuït.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 876
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: