Redacció | Actualitzat el 27/04/2013 a les 10:57h

13 restaurants fan menús ecològics a la primera ruta del cereal bio

Del 26 d’abril al 19 de maig l’arròs, el blat, la civada, la polenta, el fajol o el mill regnaran als restaurants amb menús de 13, 23 i 33 euros

El naixement de la primera ruta del cereal bio ha comptat amb el suport (a la foto) d'Isma Prados, Núria Coll i Montse Vallory. Foto: Etselquemenges.cat

Etselquemenges
i l’empresa d’aliments ecològics Biocop han organitzat la 1a Ruta del cereal bio , un recorregut per tretze restaurants de qualitat de Barcelona per difondre els beneficis dels aliments ecològics i divulgar els avantatges de consumir cereals. Els menús dels restaurants oferiran cereals cuinats per xefs experts en cuina creativa i compromesa.

Els menús tenen tres escales de preus: 13, 23 o 33 euros i cadascun escull quin o quins cereals incorpora a les seves creacions. Es poden degustar makis d’arròs integral, crema de carbassa amb croquetes de mill, gaspatxo amb civada, pastís de polenta amb ricotta, bunyols de verdures i fajol o una tradicional paella d’arròs eco amb bolets.

Entre els restaurants participants hi ha restaurants molt coneguts pels lectors d’Etselquemenges, com el Biocenter, El Gat Blau, el GUT, L’Hàbaluc, L’Hortet, el Miquetes Màgiques, el Nonono, el Teresa Carles o el Woki Organic Market, i hi ha també nous fitxatges com el Semproniana de l’Ada Parellada, el Kaiku d’Hug Pla i el Mordisco del Grup Tragaluz.

El cereal és un aliment important per a la nostra salut, ja que aporta tots els nutrients que necessita el cos: hidrats de carboni, proteïnes, greixos, vitamines, minerals i fibra. És una bona font d’energia, si es pren en la quantitat adequada, per això els principals sistemes alimentaris tradicionals del planeta l’han consumit en les seves diferents formes. És important que sigui ecològic, és a dir, que s’hagi elaborat sense adobs químics ni pesticides que alterin la seva composició nutricional.

La xef Montse Vallory, especialitzada en alimentació natural i graduada al Natural Gourmet Institute, és l’assessora culinària de la ruta. El dissabte 18 de maig, entre les 11 i les 13.30 h, Vallory impartirà la classe de cuina “Plats refrescants amb cereal bio” a l’aula de cuina de la botiga BioSpace de Barcelona. En el taller es cuinaran receptes amb diversos cereals i s’explicaran les coccions i trucs culinaris. Al final del taller es farà un dinar degustació. Informació i inscripcions a: cursos@etselquemenges.cat .

Més informació de la ruta a www.larutadelcerealbio.cat . Pots penjar les teves fotografies quan hi dinis o hi sopis a @rutacerealbio i prepara la Instagram per fer la competència al  fotògraf gastrònom, Pau Esculies.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 931
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: