Redacció | Actualitzat el 22/03/2013 a les 09:16h

La xarxa clientelar entorn del cementiri nuclear esquitxa Cospedal

Ho denuncia la Plataforma contra el cementiri nuclear a Conca, que estudia incorporar els fets en la causa que presentarà al Tribunal Suprem

Les protestes, a Conca, han estat constants contra la instal·lació del cementiri nuclear, com aquesta del passat 30 de desembre. Foto: PCCNC.

Segons la Plataforma contra el cementiri nuclear a Conca , es confirma l'adjudicació per part d'Enresa d'una part de l'enginyeria de l'MTC (magatzem temporal centralitzat) a un grup d'empresa entre les quals es troba Iberinco  –tal com va avançar el portal web Vozpópuli . L'adjudicació es va realitzar aquest dimecres per un import de 6 milions d'euros. López del Ferro (marit de María Dolores de Cospedal, presidenta de Castella-La Manxa i secretària general del PP) va entrar al Consell d'Administració d'Iberinco (Iberdrola Enginyeria i Construcció) just en el moment en què la seva dona aconseguia el control d'Enresa.

Cospedal va aconseguir el nomenament de l'exalcalde Francisco Gil-Oretega (una persona de la seva confiança) com a president d'Enresa, el juny de 2012, després de 6 mesos de dura pugna amb l'executiu de Rajoy . Per la seva banda, López del Ferro, deixava el seu lloc de conseller a Bami Newco (constructora de Joaquín Rivero) i ingressava a Iberinco el maig del 2012, després d'un f ugaç pas per Red Eléctrica Española .

De moment, l'home que va posar Cospedal al capdavant d'Enresa, ha signat amb la Junta de Castella-la Manxa (presidida per la pròpia Cospedal) dos convenis, gràcies als quals Enresa cedeix 24 milions d'euros a la Junta,per realitzar diverses obres: gairebé 19 milions per a carreteres (una d'elles passa pel poble del president de la Diputació de Conca) i una mica més de 5 milions per a la construcció d'un polígon industrial (denominat viver d'empreses) a Villar de Cañas.

"Les raons de Cospedal per portar l'MTC a Castella-la Manxa, poden tenir relació amb el pas del seu marit des del sector de la construcció a l'elèctric. Aquest últim, amb evidents connexions amb el cementiri nuclear. Per tant, ho anem a estudiar amb els nostres advocats, per incorporar-lo en la causa que està pendent que es concreti en el Suprem, sobre la legalitat de la decisió d'instal·lar l'MTC a Villar de Cañas", ha declarat Maria Andreu, portaveu de la Plataforma Contra el Cementiri Nuclear i veïna de Villares del Saz.

La Plataforma s'oposa a la instal·lació del cementiri nuclear, tant a Villar de Cañas com a qualsevol altre lloc. Defensa que la designació de Villar de Cañas per albergar l'MTC es va fer de forma antidemocràtica i planteja la suspensió del procediment i que no es reobri (de forma transparent, democràtica, informada i participada) fins que no s'estableixi un calendari de tancament de les centrals nuclears.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 812
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: