Ripollès.info | Actualitzat el 19/03/2013 a les 16:52h

El fantasma del fracking s'allunya del Ripollès

Els alcaldes dels municipis afectats, el Consell Comarcal i la plataforma antifracking celebren que el Govern retiri el permís a Teredo

El fantasma del «fracking» s'allunya del Ripollès. Foto: Arnau Urgell

L'anunci del Govern de retirar el permís d'investigació d'hidrocarburs a Teredo Oils ha estat rebut amb satisfacció pels alcaldes dels municipis afectats, el Consell Comarcal i la plataforma antifracking del Ripollès. Unes reaccions amb calent –feia pocs minuts de l'anunci del Departament d'Empresa i Ocupació i alguns dels protagonistes se n'han assabentat per aquest diari- que en molts casos han assenyalat però la importància dels propers quinze dies durant els quals Teredo pot presentar al·legacions contra la decisió.

Els que han valorat més positivament la retirada del permís són els càrrecs electes de CiU consultats, Miquel Rovira i Jordi Munell. Mentre el president del Consell Comarcal ha assegurat que està “molt content” i que cal “celebrar-ho”, l'alcalde de Ripoll ha assenyalat la importància que el Govern hagi estat dur amb l'empresa. En aquest sentit ha explicat que van aprofitar la darrera visita del conseller Felip Puig a la vila per reiterar la seva preocupació pel projecte. Tant Rovira com Munell assistiran a la trobada d'alcaldes contra el fracking que se celebrarà a Orís el proper 23 de març.

Més prudència han expressat dos dels alcaldes, el de Vallfogona i el de Sant Joan, que es podien veure afectats pels plans de Teredo. En aquest sentit Carme Freixa ha assegurat que “ja tocava” i, de fet, ha assenyalat que la decisió “arriba tard” perquè “si s'és estricte amb tothom també s'ho ha de ser amb aquest tipus d'empreses”. Tot i això, Eudald Hueso, portaveu de la plataforma antifracking del Ripollès, ha assenyalat la importància de continuar la pressió sobretot els propers quinze dies. Per la seva banda, Ramon Roqué, ha assegurat que “respiren una mica tot i que no estan tranquils del tot” perquè no creu que “l'empresa es quedi de braços plegats”.

El representant d'Al Ripollès Aturem el Fracking, que precisament aquesta setmana es va presentar en societat, ha valorat positivament el pas però considera que el Govern ha d'anar més enllà i prohibir la tècnica de la fractura hidràulica.

Les reaccions des del Ripollès
Eudald Hueso, portaveu de la plataforma Al Ripollès Junts contra el Fracking : “Ara vénen quinze dies claus per pressionar i que la decisió de retirar el permís sigui ferma”

Miquel Rovira, president del Consell Comarcal del Ripollès : “En fem una valoració positivíssima. El 23 de març serem a Orís amb la resta d'alcaldes per refermar l'oposició a aquests projectes”

Jordi Munell, alcalde de Ripoll : “Confiàvem amb el Govern i ha demostrat que ha estat dur amb els incompliments de l'empresa”

Carme Freixa, alcaldessa de Vallfogona de Ripollès : “El Govern ha fet el que li tocava tot i que ha trigat molt. Ara cal continuar pressionant”

Ramon Roqué, alcalde de Sant Joan de les Abadesses : “Respirem una mica tot i que no estem tranquils de tot. Estic segur que l'empresa no es quedarà de braços creuats”

Referències a Internet

fracking

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 876
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: