Xavier Borràs | Actualitzat el 14/03/2013 a les 10:54h

L'ACA expulsa la CONFAVC del Consell d'Administració

La Confederació d'associacions veïnals de Catalunya envia una carta al director, Leonard Carcolé, en què afirma que no callarà davant qualsevol gestió de l’aigua que suposi un retrocés en la gestió pública i transparent d’aquest servei bàsicLa Confederació d’Associacions veïnals de Catalunya (CONFAVC), ha estat expulsada del Consell d’Administració de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) d’una manera que la Junta ha considerat “poc ortodoxa, transparent i creïble". També els sindicats, que hi eren a tall d'observadors, han estat expulsat d'aquesta entitat, amb què, segons denuncien, "es tracta d'una mala notícia per a la salut democràtica d'aquest país".

Davant d’aquest fet, des de la CONFAVC li han enviat una carta al director de l’ACA, Leonard Carcolé, a través de la qual li recorden la seva trajectòria històrica entorn de la gestió de l’aigua a "la guerra de l’aigua", i en la construcció i dignificació de molts barris de Catalunya. També, li adverteixen que l’entitat no callarà, malgrat la seva expulsió del Consell, de qualsevol gestió de l’aigua que suposi un retrocés en la gestió pública i transparent d’aquest servei bàsic per al veïnat.

Carta de la CONFAVC a Leonard Carcolé, director de l'ACA

Benvolgut director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA):

En resposta a la seva carta del 25 de febrer d’enguany, referent  a l’aplicació del  Decret 153/2012, en primer lloc li voldria expressar que des de la Confederació d’Associacions veïnals de (CONFAVC), entitat de la qual en sóc el President, considerem com a molt greu el fet que la representació  de  l’entitat  hagi  estat  expulsada  del  Consell  d’Administració  de   l’Agència Catalana de  l’Aigua (ACA) d’una forma  poc   ortodoxa, transparent  i  creïble, sobretot pensant que estem des de fa més de 30 anys de democràcia.

Davant d’aquest fet, voldria recordar-li la nostra trajectòria històrica entorn de la gestió de l’aigua: l’entitat va tenir un fort protagonisme en el què es va anomenar “la guerra de l’aigua”, i ha estat i està compromesa amb Catalunya des dels barris gràcies al treball voluntari de les seves persones que han lluitat i lluiten per la defensa i millora de vida del veïnat i de la qualitat democràtica, tant colpejada ens  els  últims  temps.     Malgrat  el   llarg  recorregut  i  la   gran  aportació  de   la   nostra organització, aquests dies hem rebut la notícia que  la representació de l’entitat ha estat expulsada d’un Consell on es debat, des de la A fins la Z, la gestió d’un  bé bàsic, preuat i públic com és l’aigua,  i de tant interès històric per a la nostra Confederació, no en va, considerada d’utilitat pública.

També aprofito aquesta carta per a destacar el  què  des  de  la  CONFAVC considerem un  gran desencert: qui gestiona el cicle  de l’aigua és l’ACA i qui decideix la composició del seu Consell, és la Conselleria d’Empresa i Ocupació, un fet greu al nostre entendre ja que difícilment es pot encertar en l’elecció de la composició del Consell si no es té un coneixement profund de les entitats i a qui representen. A més, des  de la CONFAVC sospitem que  la lògica de l’elecció dels membres del  Consell de  l’ACA ha  acabat essent “quina entitat fa  nosa i millor que  no  hi  sigui”, com sembla que  ha passat amb l’expulsió de la nostra organització al Consell. El nostre paper en aquest òrgan sempre ha estat clar i català en la fervent defensa de lo públic en tota la seva extensió: serveis, responsabilitats,  qualitat,  preu i d’altres.  Segur que som i hem estat molt crítics, però de  forma constructiva, vetllant sempre per garantir la qualitat de  vida del  veïnat. Els arxius segur que en deixen bona mostra de tot això.

Tot sovint escoltem algun membre del Govern i del Consell que es queixa de Madrid   quan es trepitgen els nostres drets i ho fan una i altra vegada. Ara aquestes persones poden veure que elles mateixes no prediquen amb l’exemple, i en tot cas, ens apliquen la mateixa recepta de l’embut. Desprès de conèixer aquest procés l’expulsió de la CONFAVC, tinc la profunda sensació que les persones que així ho han decidit desconeixen l’entitat i la dimensió que té al nostre país. Voldria acabar aquest paràgraf advertint-lo també que  nosaltres no callarem tot i que  ara se’ns ha expulsat del  Consell de  l’ACA. Per descomptat que seguirem en la lluita i en el treball, i en especial, entorn de la gestió i ús de l’aigua. Per tant, Senyor Carcolé, m’agradaria que  no s’errés i considerés aquesta carta com una  rabieta de cinc minuts: és quelcom més. És el profund desacord al menyspreu que fan del què representem; és la nostra preocupació i ara ja por fundada en què volen continuar fent sense testimonis que els puguin fer nosa.

Vivim uns moments molt delicats en lo referent a un bé públic com aquest,  segurament més durs que en l’episodi de la “Guerra de l’aigua”. Uns moments de conflictes en les concessions, els preus, les privatitzacions, la manca de transparència que des de la nostra entitat hem denunciat. És per això que tenim la sensació que quedem fora per raons prou objectives i no pas per la representativitat de l’entitat.  Per tant, des  de la CONFAVC li fem  saber que  nosaltres pensem continuar molt combatius davant de tot  aquest panorama i per tant  segur que  ens  trobarem en l’àgora on   hi   hagi  o   quedi  diàleg  i   autocrítica  per  avançar  en   equitat,  igualtat,  diàleg, democràcia i transparència.

Per últim li agrairia si  fos  possible de  llegir aquesta carta de   denúncia i comiat en  el proper Consell a l’hora que li agraeixo l’atenció dispensada per vostè  en tot moment així com per las altres persones del Consell.

Ben atentament,

Jordi Giró Castañer
President de la CONFAVC


FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 910
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: