Andrés Ortolà. Jurista ambiental | Actualitzat el 25/02/2013 a les 11:40h

Convocatòria Life+2013 per a la millora ambiental

El projecte Life+2013 es proposa per a la millora ambiental. Foto: X.B.C.

La Comissió Europea va publicar (DOUE el dia 19-II-2013) la convocatòria, per a les entitats (siguin institucions, agents o organismes públics o privats) registrades a la Unió Europea o a Croàcia, per a poder presentar propostes per a la convocatòria LIFE + de 2013 mitjançant accions concretes sobre temes i amb les finalitats següents:
  1. Naturalesa i biodiversitat: per aturar la pèrdua, en general, de biodiversitat i, en particular, de la diversitat de recursos genètics.
  2. Política i governança mediambientals: per protegir, conservar, restaurar, supervisar i facilitar el funcionament en el nostre entorn de manera respectuosa en assumptes referits a canvi climàtic, aigua, aire, sòl, medi ambient urbà, soroll, productes químics, medi ambient i salut, recursos naturals i residus, boscos, innovació, enfocaments estratègics.
  3. Informació i comunicació: per divulgar informació i fomentar la sensibilització al voltant dels temes mediambientals, inclosa la prevenció d'incendis forestals, i donar suport a les mesures d'acompanyament com a informació, activitats i campanyes de comunicació, conferències i formació, inclosa la formació en prevenció d'incendis forestals
Les propostes
  • Hauran de presentar, aprofitant les guies que, incloent explicacions detallades sobre la subvencionabilitat i els procediments, poden obtenir en el lloc Internet de la Comissió en aquesta adreça web .
  • Només hauria de crear i presentar-se a través de l'eina de sol·licitud en línia «eProposal». L'enllaç corresponent es comunicarà quan sigui l'hora a través de la pàgina web anteriorment esmentada.
Els percentatges de la contribució financera de la UE per als projectes de qualsevol temàtica (1, 2 i 3) serà com a regla general fins a un màxim del 50% de les despeses subvencionables, excepte per al cas de la temàtica 1, en què s'aplicarà un percentatge màxim de cofinançament de fins a un 75% quan es tracti de propostes dedicades a hàbitats o espècies prioritàries recollides en les Directives sobre aus i hàbitats.

Terminis

Les propostes de projecte s'han de validar i presentar-se a través de eProposal a les autoritats competents a molt tard el 25 de juny de 2013 a les 16:00 hores, hora de Brussel · les. Les propostes de projecte es remetran a través de eProposal a l'autoritat nacional de l'Estat membre (o Croàcia) en què estigui registrat el beneficiari. A continuació, les autoritats nacionals presentaran les propostes a través de eProposal a la Comissió com a molt tard el 5 de juliol de 2013 a les 23:59 hores, hora de Brussel·les.

Pressupost

El pressupost general per a les subvencions de les activitats dels projectes de LIFE + el 2013 és de 278.000.000 € (**). Almenys un 50% de l'import abans esmentat s'assignarà a mesures de suport a la conservació de la natura i la biodiversitat. ÉS C 47/22.

+ informació :

Es pot obtenir més informació, inclosos els formularis i la guia per a la presentació de sol·licituds, a la pàgina web de LIFE .

També es pot contactar amb les autoritats nacionals pertinents .

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 668
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: