Redacció | Actualitzat el 20/12/2012 a les 15:36h

La regulació de la vinya provocarà deslocalització

Segons Unió de Pagesos, la proposta de la Unió Europea també comportarà la sobreproducció

les recomanacions del Grup d’Alt Nivell del Vi no són adequades, segons el paper de la Unió de Pagesos. Foto: J.P.

Unió de Pagesos considera que les recomanacions del Grup d’Alt Nivell del Vi, impulsat per la Unió Europea per tal de regular els drets de plantació de vinya, podrien provocar uns efectes de sobreproducció i deslocalització i no garantiran l’equilibri de la producció. Aquest grup d’experts va lliurar ahir als ministres d’Agricultura de la Unió Europea el seu informe.
 
Per al sindicat, tot i que s’ha suavitzat la proposta inicial dels experts per liberalitzar els drets de plantació de vinya, s’hauria de mantenir l’actual sistema i millorar-lo perquè és l’únic mecanisme de control sobre les plantacions. Per això reclama al ministre d’Agricultura, Miguel Arias Cañete, que defensi els interessos del sector productor de l’Estat espanyol i no es deixi influir pels grans grups del sector del vi.
 
Unió de Pagesos considera que la proposta del Grup d’Alt Nivell de substituir els actuals drets de plantació de vinya per un sistema de permisos de conreu implicaria la pèrdua del valor patrimonial que generen aquests drets, ja que ara serien les administracions o els estats els que concedirien els permisos de conreu. A més, comportaria una reducció important de les petites explotacions en les zones tradicionalment productores, la deslocalització de la producció, i la disminució de la qualitat i el valor de la producció.
 
Segons la proposta presentada ahir pel Grup d’Alt Nivell, aquest nou sistema tindria una vigència d’uns sis anys, amb una possible clàusula de revisió, fet que crearia indefensió i incertesa en els productors.
 
Unió de Pagesos també qüestiona per quin motiu la Unió Europea planteja un canvi respecte al dret de plantacions de vinya quan el sistema fins ara vigent no s’ha fet complir de manera estricta perquè encara existeixen vinyes il·legals. El sindicat considera un contrasentit que ara es plantegi la liberalització de les vinyes després d’haver-ne incentivat l’abandonament.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 929
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: