Redacció | Actualitzat el 12/12/2012 a les 15:35h

Esquerra denuncia a Brusel·les la destrucció de Ses Fontanelles

És la zona humida més gran que resta a la badia de Palma

Els aiguamolls de Ses Fontanelles, a tocar de Palma.

Dirigents d'Esquerra Republicana han explicat avui en roda de premsa a Ses Fontanelles que han registrat una pregunta al Parlament Europeu i han enviat, en via d'urgència, una carta al Comissari Europeu de Medi Medi Ambient, Janez Potočnik. Les iniciatives presentades per l'eurodiputada Ana Miranda de l'Aliança Lliure Europea (coalició a la qual pertany Esquerra), assenyalen que la llicència d’obres a ses Fontanelles no és vàlida i les obres ja començades constitueixen una infracció molt apreciable de la legislació comunitària.

Ses Fontanelles és la zona humida més gran que resta a la badia de Palma, aquests aiguamolls estan situats entre els nuclis de Can Pastilla i s'Arenal, al municipi de Palma a l'illa de Mallorca. El Consell de Govern aprova el passat mes de juliol un decret llei de mesures urgents per la Platja de Palma que, entre altres coses, anul·la l'apartat de la llei 1/2007 que protegia la zona de Ses Fontanelles. El decret, per tant, dona via lliure la construcció de vivendes i un centre comercial a Ses Fontanelles.

Segons la Secretària de Política Territorial del partit, Carme Comas, “El projecte vulnera clarament les directives europees d'Ocells i d'Habitats, que són d’obligat compliment, i estan transposades a l’ordenament jurídic espanyol mitjançant la Llei 42/2007, del patrimoni natural i la biodiversitat, que té caràcter de llei bàsica estal”. Segons Comas, “La zona humida de ses Fontanelles, està ocupada per l’habitat d’interès comunitari estepes salines mediterrànies. A més, és també una àrea de nidificació, pas i hivernada de diverses espècies d’ocells estrictament protegides, per la qual cosa és d'aplicació la Directiva d’Ocells”.

Segons el president d'Esquerra Republicana a Mallorca, Joan Lladó, “Esperam que les institucions europees actuin, ja que no esperam res d'un govern naturicïda, culturicïda i economicïda com el de Bauzá”. Segons Lladó, “el projecte no només destrueix un espai natural ric en biodivesitat, també destrueix la possibilitat d'incardinar aquest espai com un atractiu més que dota de valor afegit la Platja de Palma a més de significar un altre cop més a la petita i mitjana empresa arrelada al teixit urbà de la ciutat i que prou embats està rebent ja del govern de Bauzá en forma d'imposts i desregularització horària”.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 831
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: