Redacció | Actualitzat el 12/12/2012 a les 10:25h

El cas del Torrent des Mercadal a la Fiscalia

Com es pot comprovar, s'han eliminat hàbitats d'interès comunitari i espècies protegides al Torrent des Mercadal (Menorca). Foto: GOB.

Que s'investiguin les responsabilitats penals dels polítics i els tècnics que van permetre la destrossa del torrent des Mercadal, a Manorca. Aquesta és la petició que ha fet el GOB a la Fiscalia de Balears per haver arrasat un ecosistema que albergava diverses espècies protegides per llei.

El Codi Penal preveu penes de presó i inhabilitació especial pera  aquells que afectin les aigües superficials. També, per als qui tallin, arrabassin o cremin espècies de flora amenaçada, o que impedeixin o dificultin la reproducció o destrueixin greument l'hàbitat d'espècies animals amenaçades.

A més, s'estableix la pena superior en grau quan s'hagi ocultat informació sobre els aspectes ambientals. El cas de la brutal neteja feta al torrent des Mercadal és un exemple en aquest sentit, perquè la pròpia Conselleria havia realitzat un treball de camp detallat dos anys abans i tenia inventariades les espècies protegides.

El GOB ha lliurat a la Fiscalia un complet dossier amb fotografies i informes i ha demanat una actuació per depurar les responsabilitats a què hi hagi lloc, amb l'especial esperança que puguin canviar així les negatives dinàmiques de gestió pública del patrimoni natural.

Navega per les etiquetes

torrent des MercadalMenorcaGOBFiscalia

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 786
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: