Redacció | Actualitzat el 21/11/2012 a les 14:46h

Cent anys de la publicació de «Flora de Catalunya»

«L’obra de Joan Cadevall, en el centenari de la Flora de Catalunya» és el títol de la sessió que tindrà lloc aquest dijous, 22 de novembre, a les 12 hores, a la Sala de Graus de la Facultat de Biologia de la UB (Avda. Diagonal, 643), en commemoració de la publicació, ara fa cent anys, del primer fascicle d’aquesta obra de referència en botànica, i ara en fa setanta-cinc, del sisè i darrer volum.

Flora de Catalunya, iniciada pel botànic Joan Cadevall i publicada per l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), constitueix la primera gran obra de síntesi sobre les espècies botàniques de Catalunya i es va anar editant en forma de fascicles. Quan va morir Cadevall, l’any 1921, l’IEC va encarregar la continuació del treball al seu deixeble Pius Font i Quer, però els nous fascicles no es van poder reprendre fins al 1932, a causa de la dictadura de Primo de Rivera. La Flora de Catalunya conté claus de determinació i la descripció de cada espècie, acompanyada d’una il·lustració i de dades diverses, referents a l’hàbitat, la distribució geogràfica, els noms vulgars, etc.

En la sessió de dijous, organitzada pel Centre de Documentació de Biodiversitat Vegetal de la UB (CeDocBiv), la Institució Catalana d'Història Natural i l’Institut Botànic de Barcelona, hi participaran Josep M. Camarasa, Àngel M. Hernàndez, Neus Ibàñez, Joan Vallès i Josep Vigo. Amb motiu del centenari de la publicació, el vestíbul principal de l’edifici Ramon Margalef de la Facultat de Biologia acollirà fins a les festes de Nadal una petita exposició sobre aquesta commemoració.
 

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 929
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: