Redacció | Actualitzat el 21/11/2012 a les 14:39h

Alliberen 333 exemplars de tortuga mediterrània al Parc del Garraf

Fins a 333 exemplars com aquest han estat alliberats al Parc del Garraf.

Aquesta tardor s'han alliberat 333 exemplars de tortuga mediterrània (Testudo hermanni hermanni) al Parc del Garraf. L'actuació forma part del projecte de reintroducció que es porta a terme des de l'any 1992. En total, en tots aquests anys, se n'han alliberat prop de 4.000.

Una part dels exemplars alliberats provenen de decomissos fets a Catalunya, on la tinença de tortuga mediterrània està penada per llei, i una altra part prové d'excedents en les poblacions de les Illes Balears. Participen en el projecte la Xarxa de Parcs Naturals, el Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya i el Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC).

Intervenen en aquesta acció de conservació tècnics de les tres entitats implicades, els guardes del Parc del Garraf i agents rurals de les comarques del Garraf i del Baix Llobregat.

En el transcurs dels seguiments anuals realitzats en cada una de les zones del parc on s'ha reintroduït l'espècie, han estat localitzades unes 100 cries.

Un altre dels perills per a la conservació d'aquesta espècie és que encara hi ha gent que no veu les tortugues com animals salvatges, i quan troben alguna de les tortugues alliberades se l'emporten a casa per mantenir-la com a mascota.

 

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 835
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: