Redacció | Actualitzat el 19/11/2012 a les 17:17h

L’Agència de Residus de Catalunya destaca «De Mans a mans»

Ha triat l'acció d'aquest servei municipal de l'Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires en el marc de la IV Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que se celebra del 17 al 25 de novembreEn el marc de la IV Setmana Europea de la Prevenció de Residus que se celebra del 17 al 25 de novembre, l’Agència de Residus de Catalunya ha escollit el servei municipal de l'Ajuntament de Sant Esteve de Sesrovires (Baix Llobregat), De Mans a mans, com a una de les accions representatives que fomenta la reducció de residus. Es tracta d’un servei gratuït de reutilització de material infantil (roba, mobiliari, joguines, accessoris, etc.).

L’elecció de De Mans a mans com a acció destacada respon a criteris d’originalitat, innovació, adaptabilitat a altres contexts, continuïtat i impacte en el temps entre d’altres criteris. La selecció suposarà formar part de la campanya promocional de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2013 i la incorporació del projecte en el catàleg d’accions de prevenció de residus.

Objectius

De Mans a mans és un projecte conjunt de l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires i de les llars d’infants municipals. Es va posar en marxa l’octubre de 2010 com a una iniciativa pionera al país per les seves característiques, impulsada per l’administració local. Els principals objectius d’aquest espai són: fomentar el consum responsable i conscient del material infantil, a través de la seva reutilització, evitar la generació de residus i promoure una forma alternativa d’obtenir un bé o un servei.

El material infantil és idoni per promoure’n la reutilització ja que habitualment es troba en bon estat perquè ha quedat petit o obsolet ràpidament o, fins i tot, no s’ha arribat a estrenar. De Mans a mans ofereix a les famílies un espai on donar i/o rebre aquest material, addicional al cercle familiar o d’amics que també fa aquesta funció.

En l’actual context econòmic, aquest tipus de serveis contribueixen a donar resposta a una necessitat social, posen en valor la solidaritat i la cooperació, i conviden a reflexionar sobre allò que consumim. L’usuari del servei pot, senzillament, donar o rebre material, o ambdues coses, i sempre de forma gratuïta.

La voluntat de l’Ajuntament és contribuir a fer d’aquest model una iniciativa exportable a d’altres administracions, llars d’infants, entitats i col•lectius socials, empreses, etc. De Mans a mans ja ha despertat interès en diverses empreses que volen adaptar aquest model entre els seus treballadors.

Funcionament de l’espai

L’espai està ubicat a les instal•lacions de la Llar d’Infants Municipal La Ginesta i dóna servei cada divendres, de les 16 a les 18 hores, durant tot el curs escolar. Està dinamitzat i gestionat per una monitora.

Per fer ús del servei es requereix un carnet d’usuari. És gratuït i obert a tothom i permet utilitzar-lo com a donant, com a receptor o ambdues coses. Actualment compta amb més d’un centenar d’usuaris/àries.

El servei en xifres

Des de la seva entrada en funcionament l’octubre de 2010 el servei De Mans a mans ha rebut 2.200 objectes i ha realitzat 1.200 donacions. Els materials amb més moviment són les joguines, la roba i articles de primera necessitat relacionats amb els nadons (banyeres, cotxets, cadiretes, etc.). En total, el servei ha contribuït a estalviar 1.200 quilos de residus. 

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 684
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: