Redacció | Actualitzat el 16/11/2012 a les 12:32h

WWF presenta els vins ecològics tapats amb suro FSC

Vuit comunitats autònomes ja estan implicades en la iniciativa "Un brindis per la Terra"

La iniciativa de WWF ha permès llançar al mercat un producte rodó des del punt de vista ambiental, vi ecològic tapat amb suro FSC. Foto: Cristina Martín/WWF.

WWF posà el passat 8 de novembre a Barcelona el punt final a la seva iniciativa de
desenvolupament rural “Un brindis por la Tierra”, que uneix la producció de vi ecològic amb la de taps elaborats amb suro certificat FSC.

L'objectiu d'aquest projecte ha estat demostrar que conjugar bones pràctiques agrícoles i forestals és rendible a l'hora de comercialitzar un nou producte. Els cellers que utilitzen a l'Estat espanyol suro FSC per tapar els seus vins ja superen la vintena, hi ha 200 hectàrees de vinya que col·laboren amb el projecte i més de 10.000 suredes en procés de certificació FSC.

Després de quatre anys de treball amb viticultors, surers i cellers, WWF va celebrar a Barcelona, en col·laboració amb el Mercat de Santa Caterina, un tast de vins ecològics tapats amb suro FSC com a colofó del seu projecte "Un brindis per la Terra". L'esdeveniment ha comptat amb la participació de diversos representants del sector i el tast ha estat realitzat pel sommelier David Seijas, Nas d'Or l’any 2008.

La iniciativa de WWF ha permès llançar al mercat un producte rodó des del punt de vista ambiental, vi ecològic tapat amb suro FSC, un segell que garanteix la gestió responsable del bosc. L'objectiu principal del projecte ha estat convertir-se en referent de futur per a d'altres empreses, demostrant que la gestió sostenible és un potent motor de desenvolupament per a l'economia local.

A través del projecte, WWF ja ha estès aquesta experiència a Andalusia, Catalunya, el País Valencià, Castella la Manxa, Castella i Lleó, Extremadura i les Illes Canàries. En aquestes comunitats existeixen actualment vinyes, cellers, suredes o indústria del suro compromesos amb les bones pràctiques promogudes pel projecte.

Navega per les etiquetes

vins ecològicsWWFFSCsuroviVinya

COMENTARIS

+0
-0
vins i caves tapats amb suro natural
Anònim, 17/11/2012 a les 13:09
És una gran què, que la gent es vagi conscienciant de que és bó mantenir el tap tradicional de suro de les nostres terres pel que significa per la qualitat del vi o cava, i per l'economia local i del sector. I no colaborar en promocionar d'una forma incosncient les grans multinacionals que només pensen en rebentar el mercat en taps artificials, encara que siguin de conglomerat de suro encolat, per quanyar diners a costa del que sigui.La distinció d'un bon tap es veu perquè és natural o bé porta les arandeles de suro natural.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 929
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: