Redacció | Actualitzat el 16/11/2012 a les 11:50h

Tonyina vermella: la UE no fa cas al Regne d'Espanya

Ecologistes en Acció celebra que la Unió Europea respecti la quota de pesca actual malgrat la pressió del ministre Cañete

Tonyina roja (Thunnus thynnus)

La Unió Europea advoca per mantenir els límits de captures de tonyina vermella en la reunió de la comissió internacional que se celebra aquesta setmana al Marroc. Una posició coherent per garantir el futur de l'espècie que segueix les recomanacions científiques i no cedeix a les pressions de governs com el del Regne d'Espanya.

A la trobada de la Comissió Internacional per a la Conservació de la Tonyina Atlàntica (ICCAT) que es celebra fins al dia 19 a Agadir (Marroc), els representants europeus han decidit a l'últim moment, defensar que es mantinguin les quotes de 12.900 tones anuals de tonyina vermella. I això malgrat la fort pressió del Govern espanyol, que va arribar a sol·licitar quotes superiors a les 13.500 tones.

Ecologistes en Acció valora positivament la decisió de la Unió Europea de respectar les valoracions científiques. L'organització considera que el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient espanyol demostra falta de rigor en la seva política pesquera. La miopia del Ministeri ha intentat beneficiar a la indústria pesquera a curt termini a costa del futur de la tonyina vermella i de la pròpia pesca.

És important recordar que l'espècie estava a l'any 2006 a la vora del col·lapse. En l'actualitat es recupera gràcies a les quotes imposades, però no existeixen garanties que pugui suportar una major pressió pesquera. Amb la seva defensa de l'augment de quotes, el ministre Miguel Ángel Arias Cañete posa en risc la pesca més antiga del mediterrani i realitza lectures esbiaixades dels informes d'avaluació.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 947
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: