Redacció | Actualitzat el 26/10/2012 a les 16:44h

Cinquena edició de l'Escola de Pastors

L'Escola de Pastors de Catalunya llença la seva cinquena edició avalada pel resultat assolit en les passades edicions amb una implantació del 67% dels seus alumnes incorporats a la pagesia. L’Escola iniciarà el curs al març de 2013. Durant aquest mes de novembre l’escola ha obert el període d’inscripció per acollir als futurs alumnes.

La formació teòrica s’impartirà al Pallars. En aquesta cinquena edició donaran servei als següents territoris: Alt Pirineu i Aran, zona “Territoris serens”: Lluçanès, Moianès, Cabrerès, Vall del Ges i Bisaura; el Ripollès, la Garrotxa, comarques de Ponent, comarques Gironines, Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona, Conca de Barberà i Priorat. Les administracions, consorcis i entitats que formaran part de l’Escola són: el Consorci del Lluçanès, el Consorci del Moianès, l’Associació per a la gestió del programa LEADER Ripollès Ges Bisaura i el Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans - Ecologistes de Catalunya (GEPEC-EdC).

Per a inscriure’s només s’ha d’omplir el full de sol·licitud que es troba a la mateixa web de l’Escola: www.projectegripia.cat. També s’hi troben les bases amb tota la informació de funcionament del curs. La data límit de recepció de inscripcions finalitza el proper 26 de novembre de 2012.

La pagesia vinculada a l’agroecologia es presenta com una alternativa viable i atractiva per als joves de Catalunya. És la pagesia sense tradició. L’actitud emprenedora de les persones que passen per l’Escola comporta que incideixin fortament en la transformació d’un model a diferents nivells: productiu, econòmic i social.

L’Associació́ rurbans amb el Projecte Grípia treballa la dinamització del sector primari de muntanya i l’àmbit rural de Catalunya des de l’any 2009. Mitjançant una sèrie d’accions es pretén donar suport a les explotacions existents i visibilitzar una nova generació́ de joves agricultors i ramaders que basen en l’agroecologia la seva manera d’entendre aquest ofici.


FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 776
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: