Xavier Borràs | Actualitzat el 26/10/2012 a les 15:13h

Ja és en línia la nova Guia d'operadors ecològics de Catalunya

Aquesta eina virtual posa a disposició dels professionals i consumidors la informació actualitzada de totes les empreses ecològiques certificades del país

El cuiner Isma Prados i el periodista Adam Martín han participat en la presentació de la nova guida d'operadors ecològics de Catalunya. Foto: X.B.C.

El Consell Català de la Producció Agrària Ecològica de Catalunya (CCPAE), autoritat de control dels productors ecològics catalans, dependent del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), ha presentat avui al Palau Robert, a Barcelona, la nova Guia d'Operadors de la producció agrària ecològica de Catalunya.
 
Aquesta nova Guia d'Operadors s'ha treballat durant els darrers mesos amb la intenció d'oferir un millor servei on-line als operadors ecològics de Catalunya i també a les persones consumidores. Com a novetats, la Guia incorpora camps de cerca per operador, per número d'operador, per comarques i municipis, per tipus d'activitat i per producte. L'eina virtual posa a disposició dels professionals i consumidors la informació actualitzada de totes les empreses ecològiques certificades de Catalunya.

A més, la Guia mostra el detall de cadascun dels operadors registrats al CCPAE, amb les dades de contacte, i ofereix l'opció de consultar i descarregar el certificat de conformitat de qualsevol operador, per comprovar els productes autoritzats de l'operador consultat. El nou directori possibilita la navegació en català, castellà i anglès, i permet generar fitxers a partir dels resultats d'una cerca i compartir les fitxes dels inscrits. Aquesta versatilitat permetrà que qualsevol empresa, ja sigui ecològica o convencional, catalana o d’arreu, pugui entrar en contacte amb els diferents operadors ecològics catalans, generar activitat econòmica i millorar les seves perspectives comercials.
 
A l’acte de presentació hi han participat el restaurador Ismael Prados, el periodista Adam Martín, la directora tècnica del CCPAE, Núria Vallès, vicepresidenta del CCPAE –que ha excusat l'absència del president, Daniel Valls, per causa d'un grip–, i el director general d'Agricultura i Ramaderia, Miquel Molins, que ha aprofitat la seva intervenció per explicar que “aquesta actuació suposa un nou pas cap a la millora de la transparència del sector ecològic, un sector en el qual, a causa del seu elevat índex de creixement, resulta essencial poder comptar amb una informació actualitzada i fiable, com la que aporta aquesta nova eina, que recull totes les modificacions que es vagin produint en temps real”.

Isma Prados, l'actual cuiner d'Els Jardinets de Gràcia, ha remarcat el repte que va significar per a ell, ara fa dos anys, fer-se càrrec d'elaborar una cuina de proximitat feta exclusivament amb productes ecològics certificats i com el fet de posar-los en valor apel·lava directament a la consciència dels clients. El popular i televisiu cuiner ha aprofitat per demanar que de la mateixa manera que es fa una traçabilitat dels productes ecològics, que són finalment certitificats coma tals pel CCPAE, en certa manera es pogués fer el mateix amb els restaurants que treballen només amb aquests productes.

Per la seva banda, el periodista Adam Martín, iniciador, entre d'altres, de projectes com etselmenges.cat, ha destacat el fet que per trencar amb l'escepticisme que moltes vegades es transmet des dels mitjans de comunicació generalistes en relació amb els productes ecològics, que "són beneficiosos per a tothom", potser caldria que s'invertís en gabinets de comunicació i en publicitat, coses que ja estan inventades i que "se sap que funcionen". Martín també ha manifestat que el sector eclògic és, malgrat la crisi, dels pocs que creix econòmicament i potser això dóna idea de la importància que més gent li dóna cada dia a alimentar-se de forma sana i ser respectuosos amb el medi.

La directora tècnica del CCPAE, Núria Vallès, s'ha encarregat de fer la presentació, pròpiament dita, del portal en línia de la nova guia d'operadors de producció ecològica de Catalunya. Vallès ha explicat com es fa el procés de certificació ecològica i ha anunciat que la nova guia, millorada en molts aspectes quant a la recerca de dades, farà ara molt bona parella amb el portal llotjapae.cat, el mercat virtual a l'engròs de productes i serveis per al sector agroalimentari ecològic.

Molins ha remarcat “la importància de garantir una competència lleial i vetllar pel funcionament eficaç del mercat dels productes ecològics, sempre amb l’objectiu final d’aconseguir la confiança dels consumidors i la protecció dels seus interessos”.

Segons el director d’Agricultura i Ramaderia, “aquesta nova guia on-line dels operadors ecològics catalans, que millora substancialment l’anterior, juntament amb l’entrada en funcionament de llotjapae.cat, el nou mercat virtual a l'engròs de productes i serveis per al sector agroalimentari ecològic, materialitza la voluntat d’aquest govern de recolzar el sector agroalimentari ecològic, tant per l’excel•lència dels productes que s’obtenen, com pels beneficis socials i ambientals que aporta”.

D’altra banda, la vicepresidenta del CCPAE, Mercè Pascual, ha manifestat, que "aquest sector, l’ecològic, està mostrant uns creixements de producció i consum molt importants. Amb aquesta Guia donem un altre impuls per facilitar aquest creixement".
 
El CCPAE és l’autoritat única de control de la producció agroalimentària ecològica de Catalunya i la seva funció és la d’auditar l’actuació de totes les empreses involucrades en la producció, transformació i comercialització dels productes ecològics, certificant-ne la qualitat ecològica i el compliment de les normes europees que configuren aquest sistema de producció i obtenció d’aliments.
 

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 891
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: