David Colell Orrit | Actualitzat el 25/10/2012 a les 10:54h

Els nous amants dels óssosCal Sastres d’Isil s’ha transformat en la Casa de l’Ós del Pirineu, el primer centre d’interpretació a Catalunya sobre aquest magnífic i perseguit animal. Es tracta d’una iniciativa de les fundacions Acció Natura i Oso Pardo, amb la col·laboració del Parc Natural de l’Alt Pirineu, l’Ajuntament de l’Alt Àneu i l’EMD d’Isil i Alós. A més, s’ha comptat amb el Ministeri d’Agricultura, Endesa i La Caixa.

Tots aquells que, des de fa anys, lluitem per defensar els óssos aplaudim que, per fi, es dugui a terme una idea original d’Ipcena. També, celebrem que alguns dels enemics de l’ós s’aliïn per construir-li un centre per promoure’n la conservació.

Qui són alguns d’aquests nous amics de l’ós? D’una banda, consellers d’Uniland (cimentera) i Giró (envasadora), màsters d’ESADE (escola neoliberal de negocis), un exdirector general de Medi Ambient (Jordi Cañas, fitxat per Acciona, empresa a la qual li tramitava llicències per a centrals eòliques). D’una altra, Agustí López, exalcalde de Sort, seguidor de l’antiecologisme propis de CiU o del PP. I com a traca final, Endesa i La Caixa, empreses que agredeixen l’hàbitat d’espècies protegides.

No oblidem que Baqueira-Beret, amb accions en mans de l’entitat bancària, volia ampliar el domini esquiable i urbanitzar la vall d’Àrreu, ben propera on avui hi ha la Casa de l’Ós que, en part, han finançat. Esperem que, com a mínim, a la Vall d’Aran, on viu la població més abundant d’óssos pirinencs, en prenguin nota i que l’estimada óssa Hvala continuï contribuint amb el 20% de cries nascudes. I per als enemics empedreïts de l’ós, que sàpiguen que un estudi amb participació del CSIC determina que el Pirineu pot albergar fins a 110 óssos, que caldria sumar a la trentena existent.


Notícies relacionades

Navega per les etiquetes

ósóssosIsilCasa de l'ÓsAlòsÓs

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 563
Agenda
No hi ha cap acte previst a l'agenda
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: