Redacció | Actualitzat el 24/10/2012 a les 09:43h

Ikea: 1.500 M€ per a la independència energètica

Preveu produir tanta energia renovable com la que consumeix l'any 2020Ikea invertirà 1.500 milions d'euros en energia solar i eòlica entre 2009 i 2015, en el marc dels objectius fixats en l'estratègia global de sostenibilitat presentada aquest dimarts per la companyia, amb la qual preveu produir tanta energia renovable com la que consumeix l'any 2020.

Amb el lema People & Planet Positive (positiu per a la gent i el planeta), Ikea persegueix arribar a ser independent des del punt de vista energètic i de recursos. A més de la inversió anunciada, Ikea continuarà apostant per millorar un 20% l'eficiència energètica a les seves botigues, fent extensible aquest objectiu també als seus proveïdors. En aquest sentit, treballarà per fer la gamma de productes més sostenible, i assegura que tots els materials, inclòs l'embalatge, seran renovables, reciclables o procediran de materials reciclats.

El pla també contempla "inspirar i oferir" a la majoria dels ciutadans solucions a preus assequibles que els permetin gaudir d'una vida més sostenible a la llar, per manera d'utilitzar menys aigua i energia i reduir els residus. Així, la companyia ja ha anunciat  que convertirà tota la seva oferta d'il·luminació a LED o vendrà electrodomèstics més eficients energèticament al preu més baix del mercat, entre altres ofertes.

Un altre dels eixos d'actuació del grup gira entorn de la millora en la qualitat de vida de les persones i comunitats on és present, de manera que el grup donarà suport i impulsarà el compliment del Codi de Conducta IWAY en la seva cadena de proveïdors, així com el seu compromís amb els valors de la companyia. Aquest àrea també inclou el suport del compliment dels Drets Humans en la seva cadena de proveïdors. En aquest sentit, donarà més de 135 milions d'euros en projectes per millorar la qualitat de vida dels nens.

Per això, el president mundial del Grup, Mikael Ohlsson, ha destacat que la nova estratègia contribuirà "a transformar el negoci i aconseguir provocar un impacte positiu a nivell mundial". En la mateixa línia, el director de Sostenibilitat del Grup Ikea, Steve Howard, ha assenyalat que es desenvoluparan "noves responsabilitats en la cadena de subministrament en els pròxims anys" pel fet d'utilitzar únicament energies renovables en tots els edificis o continuar la defensa dels drets de la infància, entre altres qüestions.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 684
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: