Xavier Borràs | Actualitzat el 05/10/2012 a les 12:30h

Volen desallotjar Can Piella

Es pot signar una petició en línia de retirada de l'ordre cautelar dictada pel Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Cerdanyola de Vallès

Can Piella (Vallès Oriental).

El passat dijous 4 d'octubre a Can Piella van rebre una ordre de desallotjament cautelar que s'ha d'executar en el periode de 9 dies (diumenge 14). Pero Can Piella està viva, Can Piella està maquinant... Volen aprofitar l'ocasió per demostrar que Can Piella no són només els que hi estan dia a dia, sinó tota la gent que ha vingut, participat, gaudit, donat i rebut un cop de mà, que l'ha seguit, que ha enriquit i que creu en les idees del projecte d'aquesta masia centenària del Vallès Occidental.

A l'espera d'altres accions, que es decidiran al llarg d'aquest cap de setmana, s'ha obert un web per signar una petició de retirada de l'ordre de desallotjament cautelar dictat per Claudio Alejandro Montero Fernandez -jutge del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Cerdanyola de Vallès- contra Can Piella.

Els habitants de la finca consideren que no se'ls dóna el dret a defensar-se en un judici abans de ser desallotjats. Una cautelar dictada a favor de la propietat per dret a ús no té sentit per les següents raons:
  1. La propietat portava més de 10 anys en desús, de manera que començava a mostrar signes de ruïna. L'estat d'abandó era tal que sense la nostra rehabilitació durant més de 3 anys ja estaria en ruïnes, i per tant no podríem parlar d'un "ús" com a tal.
  2. La propietat no ens ha comunicat mai directament la seva intenció de fer servir l'immoble.
  3. La propietat no ha presentat ni ha fet públic a dia d'avui cap projecte d'ús de l'immoble (la masia de Can Piella) i dels camps de conreu del voltant. L' "ús" que pretenen donar a l'immoble és tapiar-lo i abandonar-lo fins que torni a entrar en ruïna.
Tenint en compte això últim, i les activitats que s'hi duen a terme per diferents col·lectius (caus i esplais, associacions i altres projectes autogestionats), jornades, tallers, horts comunitaris que alimenten diverses famílies dels pobles adjacents, demanen la retirada de l'ordre de desallotjament cautelar dictada pel jutge Claudio Alejandro Montero Fernández, del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Cerdanyola del Vallès contra Can Piella i alguns dels membres de l'Associació per la conservació de La Piella.

Què és Can Piella?

Can Piella és una masia del segle XVII que es troba al Vallès Occidental, al municipi de Montcada i Reixac, l'immoble i els terrenys de la qual es trobaven completament abandonats i descurats.

Conscients de la situació de crisi multidimensional a la que ens enfrontem (ecològica, social, energètica, i econòmica), l'any 2009 van decidir obrir la masia i restaurar i recuperar l'espai per a intentar generar noves, i no tan noves, maneres de viure i incidir per a un canvi a nivell més global.

El projecte té com a eixos l'autosuficiència alimentària i econòmica, mitjançant
l'horticultura i la producció de pa, cervesa, mel i oli, la vida comunitària, la recuperació d'antics i nous coneixements i la difusió de les idees d'autonomia i empoderament popular a través de jornades o trobades col·lectives.

Per què volen desallotjar-los?

La masia es troba a nom d'una gran empresa que forma part d'un conglomerat empresarial d'immobiliàries i constructores anomenat Grupo Alcaraz. La propietat tenia l'inmoble totalment abandonat, sense cap intenció de recuperar el patrimoni històric i cultural de la finca. Al cap d'un any que s'obrís la masia (2009) la propietat va interposar una denúncia als inquilins, exigint el desallotjament dels que hi eren. El procés judicial ha durat gairebé dos anys, fins que la resolució ha estat en benefici de la propietat privada i l'especulació de la terra.

Durant el procés es va intentar entrar en contacte amb la propietat per poder arribar a un tracte de cessió d'ús, però l'interès d'Alcaraz no és el de dotar de vida l'espai, sinó la maximització del seu lucre economic personal amb aquestes terres.

COMENTARIS

+1
-0
anims
Anònim, 05/10/2012 a les 18:21
anims i lluita! can piella som tots!
+0
-0
Solidari
Anònim, 07/10/2012 a les 11:32
Alcaraz Mafiosos!! Capitalisme és dominació
+0
-0
#AcamPiella Manifestació Canperola 13O
Can Piella, 09/10/2012 a les 21:18
Gràcies. Manifestació el Dissabte 13 a La Llagosta i acampada a la masia. Mès informació www.canpiella.cat

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 573
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: