Redacció | Actualitzat el 07/09/2012 a les 08:37h

Informe sobre les implicacions de Döel-3 a Garoña i a Cofrents

La central nuclear de Döel.

Tanquem les Nuclears-100%Renovables publica un breu informe sobre les implicacions de les deficiències de la central belga de Doel-3 en els criteris de seguretat de Garoña i Cofrents, on es formulen les preguntes bàsiques sobre la situació.

Les proves realitzades a la central belga Döel-3 han posat al descobert la manca de seguretat d’aquesta i d'altres centrals. Després de realitzar-se una nova prova que no s'havia aplicat abans, s’han detectat greus problemes dels quals no es tenia constància. Aquest fet torna a posar en dubte la continuada propaganda sobre la seguretat de les centrals nuclears.

També, han posat en evidència el paper dels organismes estatals que han de vetllar per la seguretat. El propi director de l’Agència de Seguretat Nuclear belga (FANC) opina que seria necessari procedir a la parada de les plantes afectades per realitzar noves revisions. Per desgràcia, el regulador a l'Estat espanyol, el Consell de Seguretat Nuclear (CSN), no s’ha donat per al·ludit i tant ell com les empreses propietàries han donat unes pobres excuses per a no realitzar les proves. Això és greu en el cas de Cofrents, però ho és encara més en una central amb nombroses deficiències de seguretat com Garoña.

El cas també ha demostrat la manca de rigor de la política de comunicació del CSN. Després de la reunió informativa amb la FANC, aquest organisme va trigar una setmana a emetre un comunicat amb les seves conclusions. En aquest comunicat, s’indica que no és un cas comparable amb les centrals espanyoles, i de forma ambigua es menciona un procediment per cobrir l'expedient.

El document complet "Informe sobre els esdeveniments a Doel-3 i les seves implicacions potencials en els casos de Garoña i Cofrents" es pot descarregar de la web de TLN , o directament .

Sobre Garoña i el seu estat en els darrers 3 anys mireu: La problemática de Garoña al detalle (actualitzat l'agost de 2012).

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 949
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: