Xavier Borràs | Actualitzat el 30/08/2012 a les 11:56h

Campanya de Fundació Boscos per recuperar l'Empordà cremat

Impulsada pel Consorci Forestal de Catalunya, l'entitat pretén promoure els treballs necessaris per a la recuperació dels boscos i paisatges cremats

Els boscos de l'Empordà cremats aquest estiu són objecte d'una campanya de suport popular del Centre Forestal de Catalunya a través de la Fundació Boscos. Foto: X.B.C.

Des de la Fundació Boscos -una entitat d’interès general promoguda pel Consorci Forestal de Catalunya - han emprès la iniciativa d'una campanya per impulsar i promoure els treballs necessaris per la recuperació dels boscos i paisatges cremat a l'Empordà aquest estiu (13.000 hectàrees), amb la il·lusió de poder contribuir, en la mesura del possible, a retornar a la gent els espais que li pertoquen.

Per afegir-se a aquesta iniciativa i col·laborar directament amb una aportació econòmica, es pot fer a través del número de compte següent: 2013 0293 82 0200581342 . Des de la Fundació entenen que és necessari explicar de forma oberta cap a on i com es destinaran aquests diners, amb què a la seva pàgina web se'n podrà seguir l’evolució.

Per a la Fundació Boscos la campanya tot just iniciada "és un repte de tots". Cal un gran esforç i "per això hem de treballar plegats". La idea de l'entitat és aglutinar institucions, administracions, propietaris forestals i silvicultors i voluntaris i empreses interessades a fer-ho realitat. Com:
  • Buscant la col·laboració i donatius d’empreses i persones que, com tu, comparteixen la nostra inquietud.
  • Aglutinant els esforços dels propietaris de l’Alt Empordà i els del conjunt de Catalunya.
  • Sumant, a través de la Fundació Boscos, la col·laboració d’administracions, experts i institucions de casa nostra i reconeguts internacionalment.
  • Facilitant tota la informació i suport als propietaris de finques afectades i ajuntaments.
  • Impulsant campanyes d’informació i educació que ajudin a conèixer la importància del bosc i del consum responsable dels productes que ens dóna.
La Fundació Boscos és una entitat d’interès general promoguda pel Consorci Forestal de Catalunya, l’associació que aglutina i representa els propietaris forestals de casa nostra, en col·laboració amb Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) i persones destacades tant del món agrari com de l’àmbit científic i acadèmic vinculat al bosc.
Per aquesta iniciativa la Fundació treballa colze a colze amb l’associació de propietaris forestals de l’Alt Empordà.

Al web de la iniciativa s'ha creat una pàgina on es pot descarregar informació diversa sobre els incendis de l’Alt Empordà així com informació d’incendis en general.

COMENTARIS

+1
-0
Malament
petrus, 30/08/2012 a les 22:50
Pots comptar! el consorci forestal son els propietaris que el què volen és la rendibilitat del bosc, o sigui, principalment, convertir el ric bosc en un pobre camp d'arbres, ja sigui de l'inciendari pi, ja sigui del destructor eucaliptus.
+1
-0
Doncs si
Pau, 03/09/2012 a les 00:09
Estic amb en Petrus. Una fundació és per invertir els beneficis economics de les grans empreses i/o les fortunes de gent adinerada per bones causes, no per recaptar diners per ells. Vaia timo! Em sembla d'un oportunisme descarat!
+0
-0
DESTRUCCIO A LES GAVARRES
Anònim, 12/12/2012 a les 11:28
Fa un temps vaig fe palés que visc vora una pedrera, és a dir una mina a cel obert, a Calonge (Girona), una de les poblacions mes emblemátiques del centre de la Costa Brava, Baix Empordá, al ben mig de Palamós i Platja d´Aro.

Quan dic a cel obert m´estic referint a les detonacions de les càrregues explosives que fan tremolar els fonaments de les nostres cases, pol-lució acústica de la maquinaria d´ extracció, pol-lució medi-ambiental per la polsaguera que s´enlaira i es deposita en el bosc, jardins i horts de les nostres llars i dels camións-volquet que continuadamente transiten anada i tornada pel centre del poble posant en perill la seguretat i el bon repos dels seus pobladors.

Destrucció irrecuperable del substracte i del bosc originari d´alsinas sureres, roures, pi mediterrani i d´altres espècies endèmiques, así com l´expulsió de la fauna autóctona.

ES AQUEST EL TURISME DE QUALITAT QUE VOLEM ?

Va ser tal la meva incredulitat, ja que com tothom sap el turisme representa a aquesta comarca una industria de primera línea. Llars, que centenars de families de tota Europa han triat per viure la seva jubilació, gracies a la tranquilitat, clima, platges, protecció del medi ambient (cala Castells), riquesa forestal i fauna originarias, gastronomía, cultura pre-històrica de la serralada litoral, etc. Doncs be, no vaig poder fer res mes que fer reçerca sobre la existència de lleis de protecció medi ambiental de la zona.

Quina va ser la meva sorpresa quan vaig comprovar que les Gavarres (la serralada litoral abans mencionada) on te l´ubicació la pedrera, es un ESPAI D´INTERES NATURAL i forma part de la XARXA NATURA 2000.

Per tot aixó, prego a la seva autoritat per que aturi inmediata i definitivamente aquesta activitat destructora insostenible.

Ben cordialmentFrancesc Luz
Calonge (Girona)

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 832
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: