Redacció | Actualitzat el 26/07/2012 a les 11:01h

Agricultura facilitarà la producció de blat de moro ecològic

També s'obriran els ajuts agroambientals per al 2013 a nous beneficiaris

Una segadora treballant en un camp de blat de moro. Foto: ACN

Unió de Pagesos ha aconseguit que el departament d’Agricultura es comprometi a treballar per facilitar la producció de blat de moro ecològic a Catalunya en modificar el Programa de foment de la producció agroalimentària ecològica 2012-2014 i incloure algunes de les esmenes i aportacions que hi va fer el sindicat.
 
El sindicat recorda que Catalunya, tot i tenir les condicions agroclimàtiques adequades, no pot produir blat de moro ecològic perquè la producció queda contaminada pel blat de moro transgènic i, per tant, deixa de ser apte per ser emprat per a la producció ecològica. Aquest fet provoca que la producció catalana de blat de moro ecològic sigui merament testimonial. Les reiterades contaminacions han fet que la pagesia ecològica en deixés de produir en no poder-ne treure el valor afegit de la certificació ecològica.
 
A més, el Programa de foment de la producció ecològica també recull l’acceptació de l’esmena d’Unió de Pagesos que feia referència al reforçament de l’Escola de Capacitació Agrària (ECA) de Manresa com a centre de referència en matèria de producció agrària ecològica i fomentar la seva coordinació amb la resta d’ECA per facilitar la formació agrària a Catalunya.
 
Una altra de les qüestions proposades pel sindicat i que Agricultura ha incorporat al Programa de foment de la producció agroalimentària ecològica 2012-2014 és l’obertura dels ajuts agroambientals per al 2013 a nous beneficiaris.

Referències a Internet

dacsapanísblat de moroecològic

COMENTARIS

+1
-0
Propaganda política
Joan Borrut, 09/08/2012 a les 13:35
Axó es el que volen que sapiguem el polítics... Lo que no diuen, per exemple, es que la casa de llavors transgèniques Pioner, ha arribat a acords amb pagesos del baix Llobregat per fer grans plantacions de blat de moro transgènic (ja s'han plantat )... I mols d'altres pagesos estan a la expectativa dels resultats per imitar-los. No per casualitat Catalunya i Espanya son líders europeus en cultius transgènics...

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 931
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: