Ebreinfo.cat | Actualitzat el 05/07/2012 a les 10:41h

Cal complir el compromís de descontaminar Flix

Ho reclamarà el Govern després d'una interpel·lació al Parlament de la diputada ebrenca del PSC, Núria Ventura

L'embassament de Flix. Foto: Arxiu ND.

El Govern estarà "ben pendent" que l'Estat compleixi amb les obres previstes al projecte de descontaminació de l'embassament de Flix (Ribera d'Ebre). Així ho ha assegurat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, en una interpel·lació feta al Parlament per la diputada ebrenca del PSC, Núria Ventura. Recoder ha assegurat que l'empresa estatal Acuamed li ha transmès que compliran amb les previsions de calendari que tenien previstes. Amb tot, el conseller ha reconegut que algunes obres que depenen de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) del pla de restitució, que ha d'assegurar l'abastament d'aigua a la població en cas d'emergència, s'han retardat però que s'ha "recuperat el ritme".

Recoder ha assegurat que els contactes amb Acuamed "són sovintejats" i que sobre el projecte de descontaminació de l'embassament de Flix n'ha parlat personalment amb el ministre d'Agricultura i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete.

"No sé exactament que hauria passat si s'hagués de decidir ara com fer la neteja. Potser s'haurien adoptat altres fórmules com el confinament dels residus al pantà. Però la realitat és que tenim una bomba de rellotgeria al riu i l'hem de desactivar", ha manifestat Recoder, que ha recordat que la decisió ja està presa i té consignació pressupostària per fer-se. "No sé si algú ha tingut dubtes, però nosaltres no", ha etzibat.

Per la seva banda, la diputada del PSC, Núria Ventura, ha reclamat al Govern que vigili que es compleixin els compromisos i que permetin "esvair els dubtes" que i ha que es puguin paralitzar les obres de descontaminació amb l'excusa de la crisi. "Demanem que no s'aturin les obres i que no es retardi. Que el Govern acceleri les obres de restitució que li són competència, i que hi hagi diligència per un riu que ja ha patit prou", ha manifestat.

Ventura ha recordat l'oportunitat que pot suposar per a Flix el projecte "pioner" de l'extracció i tractament dels llots tòxics, i el prejudici que suposaria l'aturada de les obres per als treballadors i per a les activitats econòmiques associades.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 804
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: