Redacció | Actualitzat el 22/06/2012 a les 16:05h

Catalunya reutilitza prop de 29 hm3 d'aigua durant 2011

L’aigua regenerada —gairebé la meitat de la producció màxima de la dessalinitzadora del Llobregat— es destina a reg, neteja de carrers, recàrrega d’aqüífers i generació de cabals de manteniment

Durant l’any 2011 s’han reutilitzat prop de 29 hectòmetres cúbics (hm3) d’aigua regenerada, segons dades facilitades per l’Agència Catalana de l’Aigua. Aquest cabal, que equival gairebé a la meitat de la producció màxima de la dessalinitzadora del Llobregat, s’obté sotmetent l’aigua tractada a les depuradores públiques catalanes a un tractament de regeneració perquè assoleixi els nivells requerits per al seu ús posterior, tal com estableix el Reial Decret 1620/2007.
 
D’aquesta manera s’evita extreure del medi natural els 29 hm3 de consums que se satisfan amb l’aigua regenerada, amb el consegüent benefici mediambiental.
 
Aquesta aigua regenerada es destina a reg —agrícola, de zones urbanes i camps de golf— neteja de carrers, recàrrega d’aqüífers i generació de cabals de manteniment, entre altres usos.
 
D’aquests 29 hectòmetres, 20 s’han destinat a usos ambientals, 5,8 a usos recreatius, 2 a usos agrícoles i 1,8 a usos municipals.
 
Cal tenir en compte que s’ha produït una reducció de l’ús d’aigua regenerada per a usos ambientals (en anys humits les necessitats són menors), una estabilització per a usos agrícoles i municipals, i un increment per a usos recreatius.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 561
Agenda
No hi ha cap acte previst a l'agenda
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: