Redacció | Actualitzat el 14/06/2012 a les 18:01h

La Universitat de Vic s'endinsa en l'alimenturisme

Amb un curs en línia sobre els aliments visitables a Catalunya i una Jornada Tècnica en col·laboració amb el Consorci del Lluçanès

La Universitat d'Estiu de Vic aborda enguany el turisme alimentari.

L'alimenturisme o turisme dels aliments serà motiu d'un curs en línia i d'una Jornada Tècnica organitzats per la Universitat d'Estiu de Vic i el Consorci del Lluçanès.

Curs on-line sobre Alimenturisme. Descobrir els Aliments Visitables a Catalunya
Del 25 de juny al 2 de juliol de 2012. Durada: 16 hores

Actualment, el consumidor-turista dedica part del seu temps d'oci a tastar i descobrir l’origen dels aliments. Les empreses agroalimentàries estan interessades a donar a conèixer els seus productes, la seva marca comercial i a potenciar la venda. Els operadors turístics i agents implicats en el territori volen incrementar el nombre de visitants i allargar la seva estada. Per aquest motiu és important identificar les variables clau per dirigir i gestionar el turisme dels aliments per tal d’oferir noves experiències al visitant.

Programa:

- Mapa català d’aliments visitables (25 de juny)
- Presentació del model Alimenturisme (Turisme dels Aliments) (27 de juny)
- Creació d’experiències i emocions (29 de juny)
- Identificació del agents implicats en l’Alimenturisme (2 de juliol)

Adreçat a persones que volen reflexionar sobre els aliments com a atractiu turístic i a professionals vinculats a empreses agroalimentàries, botigues gourmet, restaurants, operadors turístics i institucions i organismes públics.

Coordinació i impartició del curs: Jordi Torras. Creador del model de gestió Alimenturisme® o Turisme dels Aliments (jtorras@teamworkcenter.com)

Jornada Tècnica sobre Alimenturisme i Rutes de Productes Agroalimentaris del Lluçanès
Consorci del Lluçanès, 30 de juny de 10.30 a 18.30 h

La Jornada pretén analitzar els criteris tècnics que cal considerar a l’hora d’implantar un turisme agroalimentari lligat a un territori, donar a conèixer diversos casos pràctics d’èxit en matèria de difusió del patrimoni agroalimentari lligat al seu territori, així com donar a conèixer les accions de difusió i promoció que es duen a terme des del Consorci del Lluçanès.

Programa:
- Alimenturisme aplicat al territori del Lluçanès des del punt de vista tècnic
- Com pot contribuir el turisme actiu en la consolidació dels productes agroalimentaris d’un àmbit territorial?
- Experiència pràctica de rutes visitables entorn aliments agroalimentaris.
“Vidrà Visita”.
- Taula rodona
- Dinar tast amb productes locals
- Presentació de rutes de productes agroalimentaris del Lluçanès
- Desplaçament i visita a un productor-elaborador de la ruta de la llet i a un elaborador de la ruta del pa

Coordinació: Laura Megias (Consorci del Lluçanès)

Notícies relacionades


FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 835
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: