Redacció | Actualitzat el 31/05/2012 a les 11:39h

CiU, PSC i PP voten contra la protecció del delta del Llobregat

Han rebutjat la proposta de resolució d’Esquerra Republicana perquè el Govern de Catalunya promogués immediatament l’ampliació de la Zona Especial de Protecció d’Aus (ZEPA)

La protecció del delta del Llobregat no ha estat possible al Parlament gràcies al corró desenvolupista de CiU, PSC i PP.

Aquest matí s’ha debatut i ha estat rebutjada en la Comissió d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural del Parlament la proposta de resolució d’Esquerra Republicana perquè el Govern de Catalunya promogués immediatament l’ampliació de la Zona Especial de Protecció d’Aus (ZEPA) del Delta del Llobregat. La portaveu parlamentària d’ERC, Anna Simó lamenta "que adduint raons econòmiques i ‘desarrollistes’ CiU, PSC i PP hagin impedit l’ampliació de les zones ZEPA al Delta del Llobregat".
 
Aquesta iniciativa, presentada el novembre de 2011, es fa ressò de la petició de diverses entitats ecologistes com DEPANA o SEO/Birdlife, fonamentada amb estudis rigorosos, per ampliar la ZEPA i s’afegeix a la proposta de resolució que va presentar ERC a principis de legislatura al Parlament en què s’instava el Govern de la Generalitat a realitzar els tràmits necessaris perquè l'Estat s'adhereixi a la convenció Ramsar i per augmentar el grau de protecció de la zona amb l'aprovació del Pla Especial de Protecció del Medi Natural i del Paisatge del Delta del Llobregat.
 


Durant el debat de la proposta de resolució, que ha tingut el vot contrari de CiU, PSC i PP, Simó ha recordat que la normativa d’aus de la UE es dota de la figura de les zones d’especial protecció per a les aus (ZEPA) com a instrument per salvaguardar els espais on habiten poblacions d’ocells d’interès comunitari i exigeix un increment de la protecció de les aus al delta i que en la Sentència del Canal Segarra-Garrigues el Tribunal de Justícia de les Comunitats Europees (TJCE) es condemna l’Estat espanyol per falta de garanties de protecció de les aus en les zones afectades pel projecte del canal, que en el cas del delta del Llobregat i del Parc Agrari seria el projecte d’Eurovegas o d’ampliació d’infraestructures existents.
 
"En definitiva, en zones que haurien d’estar protegides o que els falta protecció no poden executar-se projectes que les puguin afectar (…) Lamentem que adduint raons econòmiques i ‘desarrollistes’ CiU, PSC i PP hagin impedit l’ampliació de les zones ZEPA al Delta del Llobregat. Es pot amagar ara al Parlament o des del Govern el cap sota l’ala amb arguments com els de CiU, PSC i PP que la protecció és suficient, que ampliar-la faria incrementar el control necessari i encariria en temps de crisi els costos de protecció i que limitaria i perjudicaria el creixement urbanístic i d’infraestructures necessari al seu criteri a l’Àrea Metropolitana, però la UE hi és i serà pitjor no haver actuat a temps ara, quin serà l’alt cost per a les generacions més joves de no haver ampliat la protecció al Delta del Llobregat?", s’ha qüestionat Simó.
 
El Consorci del Delta del Llobregat, organisme integrat per la Generalitat i municipis del delta que en gestiona i en preserva l’entorn, ja ha sol·licitat més figures de protecció a la Generalitat i un informe del novembre de 2010 de tècnics de l’aleshores Departament de Medi Ambient de la Generalitat ja avisava de la necessitat d’ampliar les reserves naturals del Delta  i que en el cas d’una intervenció urbanística com el Parc del Delta (extrapolable al projecte d’Eurovegas, més invasiu) que les zones humides són hàbitats molt fràgils i que projectes amb múltiples variables com aquell, destinats a un ús intensiu per part de persones, les posa innecessàriament en perill.
 

COMENTARIS

+0
-0
continuem lluitant
Anònim, 02/06/2012 a les 08:26
Quina car a ... a més EL PSOE TAMBE VOTA EN CONTRA !!!!! el psoe ens ha defraudat a tots els que estimem el delta , desarrollistes ... VOLEM L´AMPLIACIO DE LES ZONES ZEPA DEL DELTA DEL LLOBREGAT , HEM DE CONTINUAR LLUITANT !!!

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 835
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: