Redacció | Actualitzat el 17/04/2012 a les 15:01h

El Govern es ven una finca als Aiguamolls de l'Empordà

La Generalitat ha posat a la venda els terrenys, coneguts com La Torre d'en Mornau, a través de l'INCASOL

Vista dels aiguamolls de l'Empordà.

IAEDEN-Salvem l'Empordà denuncia que l'Institut Català del Sòl (INCASÒL) ha posat a la venda una finca de més de 90 hectàrees i les seves edificacions, coneguda com a La Torre d'en Mornau, inclosa al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà. Els terrenys estan ubicats als termes municipals de Castelló d'Empúries, Pau i Peralada, a la comarca de l'Alt Empordà.

L'entitat ecologista ha demanat per escrit que la Generalitat, a través del Departament de Territori i Sostenibilitat, suspengui la venda i alerta que podria fomentar "usos especulatius privats" que no es corresponen amb "el deure de protegir de l'administració pública en un espai natural protegit que és propietat del Govern". És per això que han enviat un escrit al director de l'Institut Català del Sòl, Josep Anton Grau, i al conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, per demanar-los que aquesta finca sigui catalogada de forma explícita com a bé de domini públic i sigui adscrita als òrgans gestors del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà.

Per altra banda, denuncien que "en cap cas aquesta finca pot mantenir-se sota la gestió de l'Institut Català del Sòl, ja que no té entre les seves atribucions la gestió o administració d'aquest patrimoni protegit i excepcional, pel seu interès natural i biològic", apunta l'entitat ecologista en un comunicat. La seva posada a la venda suposa, al seu entendre, una "pèssima gestió" per part dels responsables de la Generalitat i ho consideren un "frau a les lleis de protecció de la natura i del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà".

També consideren que l'operació és "contrària als interessos públics" i alerten que podria fomentar "usos especulatius privats". L'INCASÒl va publiar la seva sortida al mercat en un anunci publicat el 16 de març passat.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 831
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: