Redacció | Actualitzat el 17/04/2012 a les 09:26h

Mutilen arbres catalogats a Argentona

Una empresa subcontractada per Fecsa-Endesa va executar els treballs de tala i poda sense disposar de les autoritzacions municipals

S'ha esporgat a distàncies superiors de les que venen indicades en la normativa de prevenció d'incendis Foto: Natura.

Els millors arbres de la Riera de Clarà i l'Aixernador d'Argentona, inclosos dins el Catàleg de Patrimoni d'Argentona, van ser mutilats sense contemplacions per una empresa subcontractada per Fecsa-Endesa, segons que informa Natura.

Això va passar a mitjans març, quan entre les feines de manteniment de la vegetació sota les línies elèctriques per evitar el risc d'incendis forestals, aquesta empresa va executar els treballs de tala i poda, sense disposar de les autoritzacions municipals per treballar en l'àmbit dels elements Catalogats.

L'Ajuntament ha confirmat en un informe que l'empresa va sol.licitar aquestes autoritzacions, i fins es van visitar els espais on s'havia d'actuar per part de representants municipals i de l'empresa de serveis subcontractada per Fecsa-Endesa, però l'empresa va actuar abans de rebre la confirmació de l'administració local.

També s'indica a l'informe municipal que l'empresa subcontractada va actuar amb un desconeixement de la normativa local. Així, en alguns dels arbres afectats a la Riera de Clarà, s'ha esporgat a distàncies superiors de les que venen indicades en la normativa de prevenció d'incendis, deixant els arbres estèticament desaquilibrats i amb talls mal fets, amb un increment del risc de ser afectats per fongs i insectes.

Notícies relacionades

COMENTARIS

+1
-0
Una vergonya
Marta Saperes, 17/04/2012 a les 14:35
Es una vergonya com actuen les empreses de serveis amb el patrimonbi natural, i el poc interès que tenen les administracions en defensar-lo.
+5
-0
A on son els forestals ?
Anònim, 17/04/2012 a les 20:13
Una altre vegada...
Sempre el mateix...
Qui ha de fer la seva feina no la fa...
Els forestals, son qui han de supervisar aquestes tales, i son ells qui autoritzen.
Els forestals son qui ho vigilen i ho supervisen.
Una altre vegada mes del mateix.
El qui li toca fer la feina de la vigilància i supervisio, no la fa.
Ara el mal ja esta fet.... :(
+0
-0
El traçat de la línia
Sergi Sans, 25/04/2012 a les 09:29
Arbre emblemàtic o catalogat en un informe de l'ajuntament no significa protegit. L'ajuntament hauria de fer el segon pas, i protegir-lo com a arbre d'interès local.

Si els arbres són emblemàtics, serà per llur edat. La línia elèctrica no crec que tingui més de vint anys. Potser, es van equivocar projectant el traçat d'una línia per damunt d'uns arbres emblemàtics.


FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 787
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: