Redacció | Actualitzat el 13/04/2012 a les 15:14h

Esquerra impulsa una campanya per salvar El Trenc

Consistirà amb la recollida de peticions al Comité de Peticions del Parlament Europeu

Imatge aèria de la platja del Trenc.

Esquerra Republicana ha anunciat avui matí amb roda de premsa que impulsarà una campanya al Comité de Peticions del Parlament Europeu per a salvar El Trenc. La campanya consistirà amb la recollida física i virtual de peticions a títol individual al comité ja que el macroprojecte -a 150 metres de s’Arenal de Sa Ràpita i a tocar de la platja verge més extensa de Mallorca- es desenvolupa dins la zona d’influència d’un indret classificat com a zona de protecció per a les aus (ZEPA) i lloc d'importància comunitària (LIC) i s’integra a la Xarxa Natura 2000 d'acord amb la directiva 92/43/CEE del Consell de dia 21 de maig de 1992 que afecta la conservació dels hàbitats naturals, com també la fauna i la flora salvatges. A més va ser declarat ANEI (àrea natural d’especial interès) per la Llei d’Espais Naturals a princi`pis dels anys 90.

La Secretària de Política Territorial del partit, Carme Comas ha manifestat que “el projecte que impulsa el Partit Popular a Son Durí s’emmarca dins la política de depredació Territorial i d’especulació urbanística que ens ha duit on som”. En aquest sentit, Comas ha recordat que “el nou Decret Llei de Sostenibilitat del Terrtori, la modificació que es prepara de la Llei de costes i el que sabem de la Llei General Turistica plantejaran un nou taulell de joc bassat amb la barra lliure”.

El president d’Esquerra Republicana a Mallorca, Joan Lladó, ha retiterat que “el projecte que ampara el Partit Popular s’ubicarà a pocs metres del projecte de Sa Vinyola, que després de promeses de creació de llocs de feina, esdevé un cadaver de ciment inacabat de 20 hectàrees”. Segons Lladó “cal protegir el valor afegit que ens fa diferents i únics al món i en aquest cas, un espai verge que ha estat un icona de la Mallorca sostenible pel turisme internacional, per tot això cal alçar la veu quan els actuals governants de Mallorca volen acabar no només amb el continent de Mallorca, sinó també amb el seu contingut”.

Les signatures es recolliran virtualment i fisicament a les parades de Sant Jordi que Esquerra Republicana montarà arreu dels Països Catalans.

Aquí teniu l’ enllaç de la campanya per la recollida digital de signatures.

COMENTARIS

+0
-0
l'enllaç?
laia, 13/04/2012 a les 18:55
abominable..
No veig l'enllaç per firmar..

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 835
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: