Redacció | Actualitzat el 21/03/2012 a les 20:39h

Analitzaran la situació dels boscos catalans i el futur de llur gestió

L'assemblea anual de Boscat ho farà aquest pròxim dissabte al Castell de Montesquiu

Els boscos pròxims al Castell de Montesquiu acolliran l'assemblea anual de Boscat. Foto: X.B.C.

La Federació Catalana d’Associacions de Propietaris Forestals ( Boscat ) analitzarà la situació actual dels boscos catalans i el futur de la gestió forestal conjunta en l’assemblea anual que tindrà lloc el dissabte, 24 de març, al castell de Montesquiu (Osona). La cloenda de l’acte serà presidida pel conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat, Josep Maria Pelegrí.

Boscat celebrarà l’assemblea d’enguany en un moment complex per al sector a causa de l’amenaça dels incendis forestals, agreujada per la meteorologia desfavorable dels darrers mesos, i de l’impacte de la crisi econòmica sobre les explotacions forestals.

L’assemblea també servirà per definir les necessitats i perspectives de l’associacionisme forestal, tema d’un col·loqui que comptarà amb la participació del subdirector general de Boscos de la Generalitat, Xavier Clopés, i de representants de les principals institucions i entitats del sector forestal català.

Boscat és una entitat sense ànim de lucre constituïda l’any 2008, que agrupa mes d’un miler de propietaris de dinou associacions forestals, amb una superfície total que supera les 76.000 hectàrees de bosc.

Els boscos del castell de Montesquiu, ubicats en un parc natural que porta el nom d’aquest històric edifici, estan associats a una de les entitats de propietaris forestals representades per Boscat. Els assistents a l’assemblea participaran en una visita guiada a les instal·lacions del castell, que acullen la seu d’un centre de formació forestal especialitzada que té aquesta entitat com a soci fundador.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 815
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: