Redacció | Actualitzat el 08/03/2012 a les 18:21h

Empreses armamentístiques rere la incineradora de Juneda

La Plataforma Garrigues per la defensa del territori denuncia que SENER, accionista d'un 70% de la planta que es vol instal·lar, produeix sistemes de guiatge de míssils per a l'exèrcit espanyolLa plataforma Garrigues per la defensa del territori, opositora a la planta incineradora de biomassa que hi ha projectada a la vall de Miravall, al terme municipal de Juneda, denuncia que la principal empresa impulsora de la central, SENER, es dediqui, entre altres línies de negoci, a la producció i disseny de míssils i munició guiada.
 
Mentre en les seves declaracions públiques es nega qualsevol relació amb la indústria armamentística, la informació de la pròpia empresa admet i explicita la seva línia de treball en la producció i el disseny de míssils i els sistemes de guiatge relacionats. Concretament, SENER es proclama contractista principal per a l'adquisició del míssil Taurus a l'Estat espanyol i explica que ja al 2007 va posar a disposició de l'Exèrcit de l'Aire espanyol dos primers míssils KEPD 350 en la variant Taurus MOM.
 
Així mateix, segons la mateixa SENER, l'empresa és considerada com “l'autoritat del disseny de programes de míssils com METEOR, IRIS-T o NSM”, i “el proveïdor exclusiu de la secció de control del míssil Aire-Aire (AA) i de la versió Superfície-Aire (SL)”, a més de responsable de l'electrònica de control de míssils Terra-Aire de llarg abast. En el marc d'aquesta estratègia, SENER afirma estar negociant actualment la seva participació en altres “programes internacionals de míssils per a subministrar sistemes d'actuació i control”.
 
Tot plegat representa una participació directa i clara en el negoci armamentístic i de guerra, en evident contraposició amb els valors ètics més elementals, demostrats a la comarca en múltiples concentracions i mocions contra la guerra, com la de l’any 2003 a l’Iraq. La plataforma “Garrigues per la defensa del territori” lamenta i denuncia que, a més de la problemàtica ambiental i de model energètic que suposa la incineradora, es recorri a la inversió d'empreses amb tan pocs escrúpols i que els responsables polítics que permeten la instal·lació d'aquesta planta s’oblidin d’aquell amplíssim rebuig ciutadà contra la guerra i obrin ara la porta a valors tan allunyats de l'educació i el foment de la pau i la convivència. És amb la coherència dels anys que aquells petits gestos cobren mèrit.
 
La plataforma considera que, per sobre de qualsevol model de negoci i per molt bona tecnologia que aporti l'empresa inversora, el sol fet de negociar, directament o indirecta, amb la destrucció i la mort de persones la invalida absolutament per vetllar pel benestar i salut dels ciutadans i ciutadanes de les Garrigues, tal com asseguren el promotor i el consistori locals.

Les Borges demana garantir la seua qualitat ambiental

D'una altra banda, l’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, acompanyat pel primer tinent d’alcalde, Francesc Macià, s’ha reunit amb la Directora General de Qualitat Ambiental, Assumpta Farran, i la directora dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat a Lleida, Maria Dolors Tella, arran del projecte de construcció d’una planta de biomassa a la localitat veïna de Juneda, segons SomGarrigues.

Les possibles conseqüències i garanties de la qualitat de l’aire per als veïns ha estat un dels principals temes de conversa. “Sabem que la biomassa és una energia renovable altament eficient, però també ens sembla raonable dur a terme una anàlisi que permeti estudiar les mesures necessàries per garantir la qualitat ambiental, en el supòsit que la seva instal·lació s’acabi duent a terme. Molt especialment en el que fa referència a la qualitat de l’aire”, ha explicat l’alcalde Enric Mir. “Cal agrair que des de la Direcció General de Qualitat Ambiental ens hagin ofert el seu suport, informació i assessorament en tot el que ens faci falta”, ha afegit.
 
+ informació dels programes armamentístics de l'empresa:

http://www.sener.es/notas-de-prensa/es?id=cw4a37b5c17f9e5
http://www.sener-aerospace.com/AEROESPACIAL/sistemas-de-actuacion-y-control/es
http://www.sener.es/notas-de-prensa/es?id=cw4d4acc5c45bda

Manifest de la Plataforma.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 668
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: