Redacció | Actualitzat el 07/03/2012 a les 09:41h

ICV vol conèixer al detall què volen els promotors d'Eurovegas

Demana al Govern informació "fil per randa" de totes els avantatges i ajuts públics que pretenen els promotors

Salvador Milà, durant una intervenció al Parlament de Catalunya. Foto: Adrià Costa

El diputat d’ICV-EUiA al Parlament de Catalunya, Salvador Milà, ha registrat una bateria de preguntes i diferents iniciatives parlamentàries per tal de sol·licitar tota la documentació que el govern de la Generalitat i els seus diferents departaments han lliurat als promotors del projecte Eurovegas, com informes, antecedents, referències, memòries, plànols i similars. L’objectiu, ha explicat Milà, és "conèixer fil per randa tots els avantatges i ajuts públics que els promotors exigeixen per instal·lar el seu complex turístic a Catalunya".

D’entrada, el diputat ecosocialista, demana quins són els emplaçaments que ha ofert el Govern a aquests promotors i si aquests possibles emplaçaments afecten espais naturals protegits o el Parc Agrari del Delta del Llobregat. De la mateixa manera, Milà s’ha interessat per saber els requeriments de modificacions, derogacions o exempcions de mesures legislatives, reglamentàries i de planificació en especial en matèria d’ordenació del territori i planejament territorial i urbanístic, protecció del medi ambient, d’espais protegits, de sòls no urbanitzables d'especial valor agrari, de protecció d’aqüífers  i similars  i els avantatges fiscals que aquests empresaris exigeixen a l’Administració pública per decidir el seu emplaçament definitiu.

Igualment, l'exconseller de Medi Ambient ha demanat saber la planificació en transport, recursos energètics, d’abastament i sanejament d’aigües ja que un complex com aquest ha de repercutir sobre el territori. Per a Milà "no tot són els avantatges que ens han volgut vendre, a més de la nul·la sostenibilitat del projecte, un negoci com aquest no té el valor afegit d’innovació, de cultura, de valors i de futur pel qual Catalunya sempre ha apostat".

COMENTARIS

+3
-2
PER A QUÈ?
Anònim, 08/03/2012 a les 11:53
Que volen? Veure que faran per a veure si desprès, s'hi poden colocar, com amb Agbar?
+2
-1
Ara busquen una col·locació pel Boada.
qvic, 13/03/2012 a les 16:14
Jo crec que els ecopijoprogres volen sondejar els possibles contractes amb Agbar i l'EuroVegas. Encara que no estiguin al govern, sembla que s'han convertit en uns experts dels negocis d'Agbar. El Boada ja s'està fregant les mans.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 929
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: