Depana (Lliga per a la defena del patrimoni natural) | Actualitzat el 23/02/2012 a les 14:26h

Depana diu «no» a Las Vegas a Catalunya

L'entitat ecologista diu sentir "repulsió" pel sol fet d’imaginar els responsables de l’Administració pública "avenint-se servilment a negociar" l'operació

Els ecologistes comencen a posicionar-se contra la instal·lació d'un macrocomplex tipus Las Vegas a Catalunya.

Comunicat de Depana sobre la intenció de constuir un macrocomplex a Catalunya

Des de Depana hem manifestat moltes vegades que la quota de solidaritat que ha mostrat el delta del Llobregat amb Catalunya, i especialment amb la ciutat de Barcelona, ja ha estat superada amb escreix. El delta alberga totes les estructures més dures que donen servei a la ciutat i està exhaust. Les tres mil Ha i escaig que sobreviuen sense urbanitzar, dedicades a l’agricultura i a les zones humides deltaiques són un element essencial per a la pròpia superviviència de la conurbació barcelonina i per mantindre la qualitat de vida dels seus habitants.

Però vet ací que, com en el pitjor dels malsons, els mitjans de comunicació han escampat una d’aquelles notícies que semblen tretes d’alguna novel·la de terror i ens han obligat a activar una alerta general.

Ras i curt: la intenció de construir a Catalunya un monstruós complex dedicat a l’oci, a l’entreteniment més vulgar i massificat, als jocs d’atzar i a totes les activitats més materialistes, artificials i embrutidores que inevitablement sempre els hi fan costat, sense oblidar els nous camps de golf que faran, tot plegat, sembla irreal! I per poder fer això, en nom del totpoderós argument de les multimil·lionàries inversions i la creació de llocs de treball, es destruiran prop de 200 Ha d’espais lliures, més els accessos corresponents, més totes les conseqüències negatives mediambientals i paisatgístiques, més les modificacions que en la vida de les poblacions properes es produiran a conseqüència de les activitats del futur complex. Construir un horrorós monument al mal gust, a la ficció, a la felicitat efímera, a la bogeria col·lectiva, al triomf del guany econòmic fàcil, no sembla pas que sigui un bon mètode per ennoblir la gent d’un país, d’un poble, per molt que des del Govern s’intenti buscar justificació a tot això posant un pegat a la crisi econòmica.

Ens produeix una inevitable repulsió el sol fet d’imaginar els responsables de l’Administració pública del nostre petit país avenint-se servilment a negociar, rendits als peus dels totpoderosos representants de l’empresa nord americana que els ofereix construir un “las Vegas” a casa nostra. I com a parany afegit, dient-nos que els de Madrid també el volen i... Compte !! Que allà tenen més terreny lliure i a millor preu....

Quan hi ha tantíssimes necessitats humanes bàsiques i urgents, socials i culturals per cobrir, tantes bones iniciatives i projectes mediambientals i de recerca científica aturats per manca de finançament, el sol fet de festejar i plantejar-se com una bona solució per al país una oferta com aquesta, és totalment amoral i irresponsable.

Si malauradament, la bogeria dels nostres governants, sota la pressió de les forces econòmiques que controlen l’economia mundial mirant solament al seu guany, fa que es rendeixin i decideixen tirar endavant aquest projecte, tindran en nosaltres uns capdavanters en la campanya d’oposició que sens dubte endegarem amb moltes altres organitzacions que intentem treballar en defensa de l’interès general i que conformem el valuós teixit associatiu del país.

Perquè sens dubte, estarem totalment d’acord que tot plegat, com a mínim, es pot qualificar d’indigerible.

Notícies relacionades

Navega per les etiquetes

DepanaDelta del LlobregatjocLas Vegas

COMENTARIS

+4
-13
Amén.
Anònim, 23/02/2012 a les 16:18
Si es fa com Déu mana....bé.I amb bones idees es pot fer molt bé.
+8
-6
prostitucio
Anònim, 23/02/2012 a les 16:21
Sr. Mas si vusted i el seu gobern es vol prostituir amb el PP es el seu probrema pero Catalunya no es cap prostituta
+5
-1
en un...
Anònim, 23/02/2012 a les 16:28
comentari vaig llegir una cosa que és certa, perque em de tenir-ho aqui a Catalunya, quan ells mateixos (els americans) ho tenen posat al desert? per alguna cosa serà, oi?
+4
-0
Ups!
RPerez, 23/02/2012 a les 16:40
"en un...
Anònim, 23/02/2012 a les 16:28"

Els americans ho van posar al desert? El primer promotor es va comprar un desert per tal de poder fer seu totalment el negoci, dit d'altre forma per no tenir competència es va anar a muntar-ho a l'últim racó.
+3
-10
AIXECAR EL PAIS
Anònim, 23/02/2012 a les 16:51
DIEM QUE NO, I QUE SIGUI PUJAN EL ATUR, SOM 7'5 MILLIONS NO UN POBLET, TENIM QUE MIRAR PEL FUTUR DELS PAIS, AQUESTAS OPRTUNITATS NO PASSEN CADA DIA, NO VOLEM SORTIR DE LA CRISIS,? PENSAN COM VOSALTRES NO FARIEM MAI RES, AIXI NO S'AIXECA UN PAIS
+12
-2
Felicitats Depana
Un de Solidaritat, 23/02/2012 a les 16:58
Felicitats Depana. Totalment d'acord en tot el que exposeu sobre aquesta vergonya d'Eurovegas
+8
-1
És demencial!!!!
qvic, 23/02/2012 a les 17:57
Estem patint una crisi que en bona part ve d'haver viscut per damunt de les nostres possibilitats i per haver buscat el diner fàcil i la especulació. Tot plegat ens ha dut a un carreró sense sortida. Solució? Doncs santornem-hi!!! més especulació, més diner fàcil, més mafia i corrupció, més ocupació poc qualificada, més destrucció del paisatge i malbaratament de recursos...Ens hem begut l'enteniment tots plegats? És demencial!
+2
-1
Així no s'aixeca res
JMM, 23/02/2012 a les 22:46
Un comentari anònim parla d'aixecar el país amb projectes com las Vegas a Catalunya. Malauradament, per tirar endavant no hi valen dreceres ni tampoc prostitucions; al capdavall créixer en fals és hipotecar-se: el territori, el futur i la dignitat d'un poble que vol progressar i crear riquesa generant serveis necessaris per a la societat i alhora d'una manera respectuosa amb l'entorn i els drets laborals dels treballadors.
+1
-1
Ciberacció contra Eurovegas
Anònim123, 24/02/2012 a les 00:03
A aquest enllaç trobareu una recollida de signatures on-line contra Eurovegas: ni aquí ni enlloc!+1
-3
NO
eyrikur, 24/02/2012 a les 02:32
Es la cultura del no. No als molins, no a la planta de triatge, no a la presó, no al tram de carretera X, i ara no als casinos ... a Madrid s'ho miren divertits i es preparen per aprofitar, una vegada més, la falta de criteri que demostren els catalans. Els que proclamen els inconvenients de l'actuació, que està sobre la taula, tenen raó, però es decuiden una cosa: especificar els avantatges. La cultura del no està tan arrelada, que el dia que davant d'una actuació no es produeixi el no automàtic, ens haurem de punxar per saber en quin país estem.
+2
-1
Entre tots, ho podem aturar!
Anònim, 24/02/2012 a les 09:15
Gràcies per fer-nos creure que encara és possible un món on no només contin els interessos econòmics. Cap on camina aquesta societat buida de valors, grisa, esporuguida,desagraïda amb la humanitat, sense cap respecte per l'home i allò que aquest hauria d'estimar i valorar per damunt de tot?
Cal ser valents, intel.ligents, i lluitar entre tots per una altra idea de progrés.
+0
-1
no
Anònim, 24/02/2012 a les 18:31
A las vegas cada deu km. yá una persona enterrada a causa de las mafias , el señó más deu pensá que sobrem i está d,acord amb drogas i prostitusió
+0
-0
Salvapatries
Anònim, 01/03/2012 a les 17:15
Gràcies en part als ecologistes d'Iniciativa que per cert bé que s'han col·locat a AGBAR ens han portat aquesta crisi a Catalunya i els hem d'agrair les retallades socials i ara uns altres ecologistes salvapatries ens volen impedir sortir de la crisi i que la gent sense feina es pugui guanyar la vida com bonament pugui.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 738
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: