EbreInfo.cat | Actualitzat el 25/01/2012 a les 15:06h

Xavier Sabaté pregunta al Govern sobre els problemes d'Ascó

El diputat flixenc del PSC es pregunta per què un cop connectada a la xarxa de nou el 13 de gener la nuclear, després d’una recàrrega prolongada 21 dies més del previst, es va tornar a desconnectar el dia 18

El diputat del PSC, Xavier Sabaté. Foto: Arxiu ND.

El diputat flixanco del PSC, Xavier Sabaté, ha fet una bateria de preguntes al Govern, a respondre en seu parlamentària, relacionades amb els problemes que arrosseguen de fa temps els dos reactors nuclears del complex atòmic d'Ascó.

Sabaté, ha fet les següents preguntes:
  1. Quina opinió té el Govern sobre les aturades de la Nuclear d’Ascó el passat estiu ?
  2. Sap el Govern les causes de les aturades de la Nuclear d’Ascó el passat estiu ?
  3. Van ser degudes a l’increment de la temperatura de l’aigua les aturades de la Nuclear d’Ascó el passat estiu?
  4. Les aturades de la Nuclear d’Ascó el passat estiu van ser degudes a les algues que impedien la circulació de l’aigua destinada a refrigeració ?
  5. Per què les operacions de recàrrega del reactor 2 de la central nuclear d'Ascó el passat mes de novembre es van endarrerir 21 dies més del que estava previst ?
  6. Per què un cop connectada a la xarxa de nou el 13 de gener la nuclear d’Ascó després d’una recàrrega prolongada 21 dies més del previst es va tornar a desconnectar el dia 18 ?
  7. Quina opinió té el  Govern de l’informe del Consell de Seguretat Nuclear (CSN) que, ignorant totes les precaucions establertes per la catàstrofe de Fukushima, estableix 9 límits o condicions d'operació d’Ascó, però que deixen als propietaris de la central un marge superior a un any per aplicar-les ?.
  8. Ara que la Nuclear d’Ascó torna a tenir permís per funcionar, s'han comunicat les 17 instruccions tècniques complementaries a aplicar? Quin és el termini per portar-les a terme?

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 702
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: