ManresaInfo.cat | Actualitzat el 10/01/2012 a les 19:25h

Manresa instal·larà energia fotovoltaica a 16 edificis municipals

L'Ajuntament rebrà un cànon per la venda de l'energia elèctrica produïda

El Nou Pavelló i els vestidors del Congost tindran plaques solars. Foto: AjM

L'Ajuntament de Manresa preveu la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques productores d'electricitat a un total de setze edificis municipals.

Els equipaments on s'hi instal·laran són el magatzem municipal, complex esportiu Vell Congost, nou pavelló i vestidors de la zona esportiva del Congost, pavelló El Pujolet, vestidors dels camps de futbol del Xup i de la Mion, escoles La Font, Serra i Hunter i Bages, Palau Firal, parc de neteja, nova nau del magatzem de manteniment, cobertes de les pistes poliesportives del Xup i de La Balconada i finalment la coberta del mercat de Puigmercadal.

El període de concessió per a l'empresa guanyadora del concurs s'estableix en 25 anys, a partir dels quals la instal·lació revertirà en l'Ajuntament. A canvi, l'Ajuntament rebrà un cànon per la venda de l'energia elèctrica que les plaques produiran.

Es preveu la instal·lació d'una potencia total de 720 Kw. Amb una producció anual estimada d'1.000.000 de Kwh, això equival a una reducció d'emissió de 387.000 kgs de CO2 a l'atmosfera. Aquesta producció equival al consum anual de 250 vivendes. El cost de la inversió és aproximadament de 1.750.000 euros.

Aquesta acció és un dels compromisos que l'Ajuntament de Manresa va adquirir amb la signatura del Pacte dels Alcaldes promogut per la Unió Europea en el que s'indica que l'any 2020 la nostra ciutat a de reduir en un 20% les emissions de CO2, incrementar l'eficiència energètica en un 20% i que un 20% del subministrament energètic procedeixi de fonts renovables.


FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 776
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: