Redacció | Actualitzat el 30/12/2011 a les 11:25h

Catalunya estalvia un pantà

Redueix en 4 anys 158 hm3, la demanda d'aigua de les xarxes regionals en un volum gairebé equivalent a l'embassament de Sau

L'embassament de Sau. Foto: Josep Maria Costa

Catalunya ha constatat en els darrers 4 anys (període 2008-2011) una reducció de la demanda a les xarxes supramunicipals en alta de 158 hectòmetres cúbics d’aigua, una quantitat gairebé equivalent a la capacitat total de l’embassament de Sau (165 hm3), segons dades de l’Agència Catalana de l’Aigua. Cal tenir en compte, però, que aquestes dades corresponen a les principals xarxes supramunicipals de les conques internes i que no es comptabilitzen recursos propis gestionats a nivell municipal.
 
Es posa de manifest la conscienciació per part de la ciutadania en els darrers anys des de la sequera viscuda entre 2007 i 2008, tot i que aquestes dades també evidencien el descens de l’activitat industrial fruit del context econòmic en què estem vivint.
 
Durant l’episodi de sequera que varem viure a Catalunya, i més concretament durant tot el 2008, l’actitud responsable de la ciutadania, juntament amb les mesures endegades per la Generalitat d’acord amb el Decret de sequera per a la recuperació de fonts d’abastament locals, va fer possible contenir la demanda en 37,8 hm3 d’aigua durant tot l’any a les conques internes (conques del Ter, Llobregat i Muga).
 
L’any següent –2009-, tot i haver superat l’episodi de sequera i registrar un any de bonança hidrològica amb els embassaments plens, la reducció també es va mantenir, estalviant durant tot l’any una quantitat propera als 35 hm3.
 
Durant el 2010 es constata un important estalvi d’aigua procedent dels embassaments, assolint nivells superiors als registrats durant el passat període de sequera. D’aquesta manera, s’ha produït una contenció en la demanda de 41 hm3 d’aigua.
 
Finalment, entre gener i octubre de 2011 aquesta reducció respecte l’any de referència se situa en uns 44,3 hm3.
 
Font: ACA.

Navega per les etiquetes

consumdemandaeficiènciaestalviAIgua

COMENTARIS

+1
-0
Un bé preuat
Pepet, 31/12/2011 a les 07:12
L'aigua és un bé, cada dia més preuat. Saber-la utilitzar racionalment és una de les coses que hem d'aprendre a fer.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 677
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: