Redacció | Actualitzat el 26/12/2011 a les 21:42h

La CUP s'oposa a la incineradora de les Garrigues

Considera la possible insta·lació contrària a la salut i al territori

L'empresa Urgesneda de Juneda, amb la col·laboració de la vasca Sener, ja fa quatre anys que treballen en el projecte d'instal·lar a Juneda  una incineradora de biomassa, projecte que actualment es troba en fase d'al·legacions. Les incineradores  de biomassa, són instal·lacions productores d'electricitat que, per al seu funcionament, necessiten cremar  residus agrícoles i forestals, cultius energètics, residus animals, residus d'empreses agroalimentàries, residus sòlids urbans i fangs provinents de depuradores.

La crema en massa i continuada d'aquests productes, representa un alt risc per la salut de les persones que per l'efecte acumulatiu de micropartícules contaminants en l'ambient, especialment  per a la gent gran o els més menuts. Segons els especialistes, la continua inhalació d’aquestes micropartícules contaminants, que per la seva petitesa el sistema de filtratge no pot retenir, provoca un augment de les malalties pulmonars (bronquitis, asma...) problemes dermatològics, neuronals, cardiovasculars i augmenta les probabilitats de desenvolupar càncers.

Per tot això, la CUP de les Borges Blanques ha fet públic el seu rebuig a la instal·lació d’aquesta empresa així com qualsevol altra de caràcter contaminant que és vulgui instal·lar a les Garrigues, ja que considera aquesta mena de desenvolupament contrari a la salut de les persones i lesiva "per a un territori que aspira a viure de l’excel·lència en la producció de productes agrícoles de qualitat".

Conseqüentment, davant d'aquesta agressió al territori i essent com són contraris a aquest model de creixement il·limitat de les necessitats energètiques, la CUP de les Borges mostra el seu suport als veïns i veïnes que han s'oposen a la instal·lació de l’empresa i es posen a la seva disposició per "vertebrar una resposta adient a l’amenaça que se’ns presenta".

COMENTARIS

+2
-0
jordi
Anònim, 02/01/2012 a les 09:43
És increïble la quantitat d'incorreccions tècniques que es poden posar en un mateix article. A la gent que ràpidament agafen una bandera (en nom d'un ecologisme mal entès), si us plau, informeu-vos àmpliament abans de començar a fer afirmacions demagògiques i sense cap rigor tècnic.
+2
-0
demagògia pura
Anònim, 04/01/2012 a les 10:52
totalment d'acord, no es pot fer més demagògia...
+1
-0
No m'estranya
Anònim, 21/01/2012 a les 19:47
En la linia de la CUP

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 668
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: