Redacció | Actualitzat el 07/12/2011 a les 10:38h

Diumenge d'abraçades a Macarella pel litoral menorquí

El GOB organitza aquest simbòlic acte perquè es continuïn els treballs començats per al Pla Insular de la Costa

El GOB reivindicarà amb una abraçada a la platja de Macarella la defensa del litoral menorquí Foto: X.B.C.

El GOB ha convocat per aquest diumenge, dia 11, un acte simbòlic a favor del litoral de Menorca. Es reivindica la continuació dels treballs començats per al Pla insular de la costa (PIC), i es protesta per les intencions de construir un dic a Cala en Bosc per ampliar el port esportiu.

L'acte se celebrarà a la platja de Macarella i comptarà amb dues activitats. La gent que vulgui, podrà participar en una excursió pels voltants d'aquest indret, que sortirà a les 10 h. de l'aparcament públic de Macarella. I més tard, a les 12 h. es farà una Abraçada a la Mar amb totes les persones assistents.

Amb aquesta iniciativa, es vol cridar l'atenció davant la imperiosa necessitat d'un Pla Insular que ordeni de manera adequada els usos nàutics de Menorca, que estan molt desatesos degut a la dispersió de competències entre diferents administracions.

A la vegada, es protesta per les intencions de facilitar un projecte tan agressiu com el port exterior a Cala en Bosc, que implicaria un greu agressió ambiental, per a una activitat que ni diferencia ni desestacionalitza. Ben al contrari, un dic en aquesta zona pot posar en seriós perill les platges properes, que són emblema de Menorca cara a l'exterior.

Els treballs realitzats fins ara amb el PIC han comptat amb un ampli suport de comunitats d'usuaris d'embarcacions, entitats i empreses del sector nàutic. L'equip de govern del Consell Insular ha manifestat en vàries ocasions que considera "intervencionista" el PIC, però no ha ofert cap idea alternativa.

Molta gent ja sap què ha anat passant en anys anteriors, quan no hi havia cap "intervenció" pública. L'especulació ha provocat uns preus desorbitats (desplaçament de les embarcacions petites), es repeteixen els conflictes entre banyistes i barques (conflicte per a la imatge turística), hi ha nombrosos fondejos sobre la posidònia (problema ambiental), i la majoria dels amarratages actuals no són legals (inseguretat jurídica).

Sembla clar que el mercat tot sol no pot resoldre aquests problemes. La idea de demanar que el Consell Insular lideri una visió d'illa entre Costes, Ports de Balears i Autoritat Portuària de Maó, encara és un requisit bàsic per poder millorar l'actual situació.

Per aquest motiu, diumenge es farà aquest acte obert a qualsevol persona preocupada per millorar la gestió del litoral marí de Menorca.

Navega per les etiquetes

litoralGOBMacarellaMenorca

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 796
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: