Redacció | Actualitzat el 02/12/2011 a les 12:14h

Reclamen a l’Ajuntament de Girona que es preservi el cabal del Ter

L'Ateneu i l'ANG volen que el consistori faci de mediador amb la Generalitat per assegurar la vida al riu

El riu Ter al seu pas per la ciutat de Girona.

En una instància presentada a l’Ajuntament de Girona el passat 8 de novembre, les dues entitats gironines demanen que el consistori exigeixi a la Generalitat de Catalunya "la preservació rigorosa i constant del cabal de manteniment del riu Ter al seu pas pel terme municipal de Girona". Les associacions es basen en la normativa del propi Govern de Catalunya, el seu Pla sectorial de cabals de manteniment de les conques internes de Catalunya, que va redactar l’Agència Catalana de l’Aigua i que es va aprovar al Parlament l’any 2006.

En aquest sentit, demanen que l’Ajuntament reclami a la Generalitat que porti a terme les gestions i modificacions que convinguin per manera que la conca cedent pugui controlar de forma real i efectiva amb vot, i no tant sols amb veu com fins ara, el seu compliment a tots els organismes públics que directament o indirecta hi tinguin alguna responsabilitat (ACA, Aigües Ter-Llobregat, Comissió de Desembassament de Susqueda, etc.).

Finalment, l’Ateneu, Grup Juvenil Cultural i Naturalista de Girona i l’Associació de Naturalistes de Girona demanen a l’ens gironí que accedeixi posar el nom del senador Francesc Ferrer i Gironès a l’estació d’aforament que en bona part gràcies al seu decidit esforç es va acabar fent al Pont de la Barca. També, que condicioni aquesta zona amb una placa commemorativa i diversos senyals gràfics (ex. mural pintat) perquè la ciutadania pugui comprovar que s’acompleix el cabal de manteniment del Ter.

Navega per les etiquetes

Riu TerATLLACAGironaANGcabalTerriu

COMENTARIS

+0
-0
ACA
Anònim, 02/12/2011 a les 18:23
Més informació i dades aquíLabel=B11400188791267695386311&_nfls=false
+0
-0
Apa aqui
Giruni, 02/12/2011 a les 21:15
Molt bé la reivindicació, pero aquesta foto és l'Onyar, i si continuen derivant aigua per la sèquia monar pels regants és per alguna cosa...

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 685
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: