Xavier Borràs/EcoDiari | Actualitzat el 22/11/2011 a les 16:03h

Montesquiu allotja el millor centre de formació forestal de l'Estat

Diverses autoritats locals, a més del president de la Diputació de Barcelona, l'inauguren a La Solana del Parc del Castell

Una gernació d'autoritats, representants polítics i empreses del sexctor forestal s'han aplegat a La Solana per assistir a la inuaguració oficial del Centre de Formació Forestal Especialitzada. Foto: X.B.C.


Als voltants de migdia, sota una roina persistent, el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, acompanyat per la gerent del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, Natàlia Pérez, i per les alcaldesses de Montesquiu, Elisabet Ferreres, i Sant Quirze de Besora, Ross Vestit, a més d'altres autoritats comarcals i municipals, ha inaugurat el nou Centre de Desenvolupament Forestal, seu del Centre de Formació Forestal especialitzada a La Solana, del Parc del Castell de Montesquiu.

El nou Centre de Desenvolupament Forestal ofereix formació forestal especialitzada amb els objectius de millorar la formació professional de les persones que treballen en el món forestal aportant qualificació, experiència, adquisició de tècniques i metodologies de treball, hàbits d'higiene i de seguretat laboral. També permet fomentar la inserció laboral de les persones formades i enfortir la competitivitat i la cohesió social del territori.A més dels parlament de les alcaldesses de Montesquiu i Sant Quirze, també han intervingut en l'acte l'alcalde Vidrà, Josep Anglada, representant polític del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, que ha estat, des de fa 18 anys, un dels promotors més actius d'aquest centre de formació i que ha agraït la implicació i suport de totes les administracions i ha recordat que «hem trigat divuit anys a dignificar aquest sector, perquè fins ara la formació s'havia d'anar a fer a l'estranger».  Igualment, Lyz Young, representant de de C&G-NPTC (actualment City & Guilds-NPTC)), que aporta la certificiació europea de les competències forestals adquirides per professionals i alumnes, ha destacat que en aquests darres cinc anys hi han rebut formació al voltant de 150 persones i s'han emès uns 300 certificats.

El Centre de La Solana ja funcionava com a escola de formació forestal. Anualment donava formació entre 70 i 80 alumnes. Ara però, amb el suport de la Diputació de Barcelona i d'empreses del sector, s'han millorat les instal·lacions per adequar-les a les necessitats actuals i convertir-lo en un centre únic especialitzat que concedeix un certificat internacional homologat.

El Centre de Formació Firestal Especialitzada és una iniciativa del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura. En són socis fundadors la Federació d'ADF d'Osona i l'Associació de Propietaris Forestals Serra de Bellmunt-Collsacabra. La formació forestal especialitzada s'organitza en base a cursos específics per cada una de les tècniques i usos de maquinària que fan eficient el treball a bosc.

El Centre ofereix formació d'especialista en l'ús de la desbrossadora, la serra mecàinica, la tala d'arbres petits, mitjans i grans, especialista en trepa i rescat i tècniques de desembosc amb maquinària forestal.

Durant l'acte de presentació del nou Centre, el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, ha destacat la col·laboració entre entitats públiques i privades. «Aquest model mixt de cooperació dóna resultats molt positius», ha afirmat Esteve. I ha afegit que «projectes com aquest posen en valor el territori».

Actualment, el Centre també treballa en la investigació de noves línies formatives com són els treballs forestals en els corredors de les línies elèctriques i els processos d'extracció de suro.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 804
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: