Xavier Borràs | Actualitzat el 16/11/2011 a les 13:11h

Aigua és Vida es manifesta contra l'«estafa» dels mercats líquids

Davant les portes de l'Hotel Constanza NH, on es reunien responsables polítics i les majors empreses del sector del tractament de l'aigua en un acte informatiu del Pla de Gestió de les Conques Internes de Catalunya

Diversos membres de la Plataforma Aigua és Vida han reclamat que no es privatitzi un bé comú com és l'aigua. Foto: AV.

Avui dimecres 16 de novembre a l'Hotel Constanza NH de Barcelona, mentre es reunien responsables polítics i les majors empreses del sector del tractament de l'aigua en un acte informatiu del Pla de Gestió de les Conques Internes de Catalunya on es tractaran les possibilitats de negoci amb la nostra aigua, membres de la Plataforma Aigua és Vida han mostrat la seva indignació.

A les portes d'on es tractava qui s'endurà el negoci de la gestió de les infraestructures pagades amb diners públics com són les de desalinització i reutilització (que com el mateix full informatiu diu són els “Mercats Líquids” que mouen mil cinc-cents milions d'euros) els membres d'Aigua és vida mitjançant fletxes han assenyalat qui són els "Hidrobotiguers", els "hidroempresaris" i "Hidrolucradors" i també portaven pancartes amb el lema "l'Aigua és Vida i no una Mercaderia".

La campanya “Aigua es Vida” i totes les organitzacions que en formen part consideren que aquests “Mercats Líquids” són un negoci il·legítim perquè abans de facilitar el fer jocs financers a les empreses, les administracions públiques han de vetllar per un abastament suficient i de qualitat per a la població.

“Aigua és vida” considera que la justificació de l'entrada de les empreses privades en la gestió de les infraestructures, que nosaltres hem pagat amb els nostres impostos, per sanar el deute permès pels successius governs de la Generalitat és infundada. Si el diner recaptat mitjançant les tarifes no hagués de pagar els beneficis dels accionistes d'aquestes empreses i multinacionals podríem gaudir d'una gestió econòmica viable, eficient, transparent i equitativa. Si la gestió es privatitza o es creen els anomenats mercats líquids l'estafa a la població serà un fet perquè els beneficis no revertiran en la prevenció de la contaminació si no en solucions de final de canonada, tampoc es promourà l'estalvi ni l'equitat social de les tarifes si no l'increment de clients, consums a la recerca de més benefici.

El model de finançament, les obres a prioritzar i el model de gestió són assumptes d'un interès social bàsic per a tots els sectors de la població i no només dels que poden pagar 1.200 € més 18% IVA per poder accedir a una informació. Atès que no existeix cap espai participatiu legitimat obert a la ciutadania, aquesta forma d'actuar deixa de banda el reconegut dret ciutadà a tenir la suficient informació ambiental i a poder participar en la presa de decisions incomplint de forma evident la normativa europea vigent (Conveni Aarhus i la Directiva Marc d'Aigua).

Notícies relacionades

COMENTARIS

+5
-5
I això és notícia?
Tyr, 16/11/2011 a les 13:51
Si realment es queixen del preu d'assistència (que organitza una empresa privada que no té res a veure amb l'aigua i té tot el dret a posar-lo), demostren que són un uns indocumentats i que encara fan més mal així a l'ACA. És com el mite de la caverna de Plató, que sense conèixer la realitat et fas una idea totalment equivocada. I aquesta gent no treballa? Perquè es queixen molt de la situació de l'ACA però el seu lloc de treball estava buit....
+1
-2
negoci?
Anònim, 16/11/2011 a les 19:19
Amb unes infrastructures llastrades amb un deute superior al seu valor comptable més que fer negoci potser ens fan un favor
+1
-4
CAVERNA DE PLATÓ???
Anònim, 16/11/2011 a les 20:15
POTSER HAURIES DE LLEGIR MILLOR LA NOTÍCIA I L'ENTENDRÀS!.
DEL QUE ES QUEIXEN ÉS DE LA POSSIBLE PRIVATITZACIÓ DE LA GESTIÓ DE L'AIGUA I EL NEGOCI QUE AIXÒ IMPLICA!!. A BANDA QUE AQUESTA INFORMACIÓ NO L'ESTÀN FACILITANT A TOTS ELS CIUTADANS (QUI ES VEURAN AFECTATS FINALMENT) SINÓ QUE SOLS LA DONEN A QUI POT PAGAR ELS 1200€. I QUANT ALS TREBALLADORS QUE HI SON ALLÀ... QUE ET FA PENSAR QUE SÓN DE L'ACA?!??! EL MATEIX ARTICLE JA DIU D'ON SON... I TOT I QUE HI HA ALGUN TREBALLADOR DE L'ACA, TAMBÉ ESTÀ TREBALLANT PER L'ACA ASSISTINT A AQUESTES CONCENTRACIONS.
+4
-0
Caverna de Plató, sí
Tyr, 17/11/2011 a les 14:03
Apa, anònim, si vendre una empresa amb un dèficit de 700 milions d'euros és fer negoci, potser que t'ho facis mirar. Què em fa pensar si són de l'ACA alguns dels assistents?? No insultis la intel·ligència de les persones, que a la foto es veuen i a més aquesta plataforma està composada per gent del seu comitè d'empresa.
I tu saps el que es va dir dins la jornada? Perquè valia 1.200 euros ja significa que es van explicar els grans secrets de la humanitat?

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 815
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: