Ebreinfo | Actualitzat el 05/10/2011 a les 19:53h

La PDE decebuda amb la posició del Govern pel transvasament a Castelló

El portaveu, Manolo Tomàs, retreu que no s'hagi pronunciat el president i considera que el discurs evidencia el pacte entre CiU i PP en matèria d'aigua

La PDE disposada a mobilitzar-se de nou contra el transvasament de l'Ebre a Castelló

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) ha rebut amb "decepció" el pronunciament del Govern en contra del transvasament a Castelló efectuat aquest dimecres al matí pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder. A més de retreure que no hagi estat el president, Artur Mas, l'encarregat de parlar, el portaveu antitransvasament, Manolo Tomàs, ha recriminat al Govern haver eludit la seva responsabilitat en l'aprovació del cabal ambiental del tram final de l'Ebre i el seu suport als canals de reg Segarra-Garrigues i Xerta-Sénia, que la PDE veu com a infraestructures per transvasar. Consideren, de fet, que el discurs de Recoder evidencia una "preparació del terreny per a pactes amb el PP". "Preocupació total", "no ha estat a l'alçada del que esperàvem" o "mereixíem alguna cosa més institucionalment".

La PDE s'ha declarat "decebuda" pel discurs del conseller Recoder, tant en les formes com en pel contingut. Els antitransvasament esperaven, com a mínim, que la resposta a la pregunta dirigida pel propi grup parlamentari de CiU, després que el passat divendres tombés, juntament amb el PP, una moció en contra del transvasament a Castelló, hagués anat a càrrec del mateix president Artur Mas o, com a mínim, a través d'una declaració institucional del Govern. "És una rebaixa en el rang de la pregunta i la resposta", ha assegurat Tomàs. "Ha estat decebedor", ha afegit.

El contingut de la resposta del conseller, però, ha deixat encara més mal sabor de boca a Tomàs. El portaveu de la PDE ha recriminat a Recoder que hagi qüestionat el procés d'elaboració del Pla de Conca de l'Ebre , tot apuntant que el seu contingut, encara pendent d'aprovar, no s'adequa a la Directiva marc d'aigua i no preveu un cabal ambiental suficient per al tram final de l'Ebre. Consideren que, en qualsevol cas, el Govern té marge per actuar si aprecia que no es compleix la normativa europea. "Això un conseller no ho pot dir. El Govern català ha estat implicat en la redacció del pla i té molt a dir: fent aportacions que, si no són rebudes, pot bloquejar" el procés, ha subratllat Tomàs, que ha qualificat la resposta "de to baix i de partit polític", també per la referència a un possible transvasament del Roina.

"M'ha recordat la impressió que tàcitament hi ha un acord tàcit entre CiU i PP i que el Govern no està a l'alçada de les circumstàncies. Amb el missatge que vam rebre divendres i el que hem rebut avui, entenem que no s'està jugant nét", ha assegurat el portaveu antitransvasament. Tampoc ha agradat a la PDE el missatge de la diputada de CiU i regidora tortosina, Meritxell Roigé, defensant el regadiu del canal Xerta-Sénia. Per a la PDE, i a l'igual que el Segarra-Garrigues, són infraestructures predestinades al transvasament. "És una ximpleria excepcional. El Xerta-Sénia és un tub del transvasament. Dir que està en contra del transvasament però no del tub és una ximpleria", ha reblat.

Els antitransvasament consideren, d'acord amb la interpretació de la intervenció al Parlament d'aquest dimecres, que "no hi ha hagut canvis en la política de CiU" sobre aigua. "Ha estat un discurs retòric que indica feblesa", ha assegurat Tomàs, per qui tot plegat ha estat un indici de "l'aliança entre PP i CiU" que "notarem a les Terres de l'Ebre". "Tinc la impressió que ens poden tornar a utilitzar com a moneda de canvi: venent motos com que el Xerta-Sénia i el Segarra-Garrigues són útils, fent pactes de més alçada que perjudiquen la gent del territori", ha assumit. Uns pactes, ha abundat, que tindrien com a elements sobre la taula el finançament i les infraestructures, entre les quals les hidràuliques. "A partir del 20-N ens ve la cavalleria i el transvasament es reactivarà. Sense el suport fel Govern català ve un període complicat. No defensa els interessos de l'Ebre, No som prioritaris per al Govern i podem ser moneda de canvi", ha tancat.

Navega per les etiquetes

EbretransvasamentCastellóPDE

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 738
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: